fbpx

De ce Chromebook-urile cu Windows si Chrome OS s-ar putea sa nu soseasca niciodata

De ce Chromebook-urile cu Windows si Chrome OS s-ar putea sa nu soseasca niciodata

Va amintiti ca anul trecut dezvoltatorii au inceput sa observe o caracteristica in codul Chrome OS al Google care indica ca intr-o zi am putea folosi sistemele de operare Windows si Chrome OS pe acelasi Chromebook, prin dual-boot? Ei bine, acum pare ca probabil nu se va intampla.

S-a zvonit de cativa ani ca Google dezvolta Chromebook-uri Windows dual-boot. Aceasta functionalitate ar fi permis proprietarilor de astfel de laptopuri sa ruleze sistemul de operare Chrome OS si cel Windows pe acelasi dispozitiv.

CITESTE SI:  De ce incarcatorul rapid de 18W pentru iPhone-uri ar putea avea o lansare limitata

Noile informatii indica faptul ca Google a renuntat probabil la proiect, ceea ce inseamna ca Chromebook-urile dual-boot cu Chrome OS si Windows s-ar putea sa nu soseasca niciodata.

Un utilizator Reddit a observat ca tot codul “Alt OS” al Google pentru Chromebook-ul dual-boot cu Windows a fost abandonat de companie. Stirile anterioare au indicat ca functia dual-boot a fost destul de evoluata si ca o lansare publica era posibila in viitorul nu foarte indepartat.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung lanseaza un clip video oficial in care Galaxy S6/S6 Edge sunt supuse unui "drop test"

Cele mai recente descoperiri arata ca nu mai e cazul. Google nu a spus nimic despre acest lucru, asa ca nu este clar de ce compania a decis sa anuleze proiectul.

Daca ar fi sa ghicim, limitarea oferita de spatiul de stocare redus ar putea fi vinovata aici. O instalare Windows ar fi avut nevoie de cel putin 40GB de spatiu pe un Chromebook, ceea ce e mai mult spatiu de stocare decat cel oferit de majoritatea acestor laptopuri Chrome OS.

CITESTE SI:  Google va aduce internetul in Cuba

Ati fi surprinsi sa aflati cat de multe Chromebook-uri au numai 32GB spatiu de stocare. De asemenea, se pare ca nu s-a mai lucrat la proiect din luna decembrie a anului trecut, ceea ce indica faptul ca Google a renuntat la idee de mult timp. Abandonarea codului poate fi considerata drept o confirmare ca Chromebook-urile cu Chrome OS si Windows dual-boot nu vor sosi niciodata.