fbpx

De ce Chrome 71 va bloca toate reclamele de pe unele site-uri

De ce Chrome 71 va bloca toate reclamele de pe unele site-uri

Compania Google a luat masuri pentru a combate reclamele abuzive online, prin update-uri ale browserului de internet Google Chrome. S-a dezvaluit ca urmatoarea generatie a browserului sau popular, Google Chrome 71, va bloca un intreg website (mai exact toate anunturile de pe acesta) daca browserul Google Chrome 71 repereaza o reclama abuziva.

Asta inseamna ca fiecare reclama de pe un site va fi blocata, chiar daca nu toate sunt abuzive. Reclamele abuzive pot exista in mai multe forme. Poate ca ai dat de ele des in mediul online.

CITESTE SI:  Ingrijorarile legate de sistemul de urmarire a contactilor al Apple si Google pentru coronavirusul Wuhan

Acestea te pot redirectiona automat pe un site pe care nu intentionai sa-l vizitezi, pot genera mesaje false de sistem si chiar sa-ti fure date.

Browserul Google Chrome 71 este programat pentru o lansare in luna decembrie a acestui an. Protectiile sale cu blocare a anunturilor reprezinta o extensie a actiunii din noiembrie 2017 a browserului Chrome impotriva anunturilor care te pacalesc pentru a da click.

CITESTE SI:  O masinarie cu inteligenta artificiala se enerveaza atunci cand este intrebata despre moralitate

Acestea sunt reclame care incearca sa-i redirectioneze pe vizitatori de pe un site pe un alt site pe care nu aveau de gand sa-l acceseze. Asa procedeaza escrocii pentru a castiga bani sau pentru a fura informatii.

Browserul Google Chrome 71 va masura aceste reclame abuzive pe site-uri, iar daca constata ca acest comportament nu a fost redus, fiecare anunt de pe acele website-uri va fi blocat, chiar si anunturile care nu au fost clasificate ca fiind abuzive.

CITESTE SI:  Cauzele penei recente a serviciilor Google

Proprietarilor site-urilor li se va acorda o perioada de gratie de 30 de zile dupa ce s-au detectat anunturi abuzive pe site-urile lor. Daca acestia nu se conformeaza si nu rezolva problema, acestia risca blocarea tuturor reclamelor de pe website-urile lor.

Browserul Google Chrome 71 le va permite utilizatorilor de internet sa dezactiveze acest filtru de blocare, dar este evident mai bine ca acestia sa-l pastreze activat.