fbpx
De ce China va reglementa algoritmii platformelor online

De ce China va reglementa algoritmii platformelor online

China a anuntat ca va crea un set de reguli pentru a reglementa algoritmii pe care platformele online din China ii folosesc, conform unei noi stiri. Aceste reguli vor fi implementate in urmatorii trei ani de o administratie de profil din acea tara.

Platformele online din ziua de azi se bazeaza pe algoritmi. De exemplu, in social media, postarile cu care interactionam mai des apar pe pozitii superioare.

Asta pentru ca se presupune ca, din moment ce interactionam la acele postari, suntem interesati de acele postari. De asemenea, algoritmii platformelor online contribuie la afisarea de anunturi relevante in timpul cumparaturilor.

CITESTE SI:  Asta a lansat China pentru prima data pe orbita in istoria sa

Toate acestea sunt menite sa ne determine sa petrecem mai mult timp si sa cheltuim mai multi bani pe o platforma. Dar acest lucru nemultumeste guvernul din China.

O administratie din China a anuntat ca, in urmatorii 3 ani, va crea un set de reguli de guvernare pentru algoritmii pe care companiile tehnologice ii folosesc pentru a atrage utilizatorii.

CITESTE SI:  CEO-ul TikTok despre interdictia din partea Statelor Unite

Potrivit acelei administratii, va fi obligatoriu ca algoritmii dezvoltati de aceste companii sa respecte valorile de baza ale socialismului si sa fie dezvoltati pentru siguranta si responsabilitate.

In august, acea administratie din China a emis proiecte de reguli care sugereaza ca platformele online din aceasta tara sa nu foloseasca algoritmi pentru a-i tenta pe clienti sa cheltuie prea multi bani. Nu doar aceasta tara incearca sa reglementeze astfel de lucruri.

CITESTE SI:  De ce Foxconn ar putea incepe sa produca iPhone-uri in mare parte in India

Guvernul din SUA, dar si Uniunea Europeana, au indemnat companiile sa creeze algoritmi pentru a reduce dezinformarea. Ce parere ai despre faptul ca China incearca sa reglementeze modul in care functioneaza platformele din online? Crezi ca e o masura de pe urma careia cetatenii din acea tara pot beneficia?