fbpx

De ce China obliga ByteDance sa-si inchida temporar o aplicatie

De ce China obliga ByteDance sa-si inchida temporar o aplicatie

Autoritatile de reglementare din China au ordonat companiei chineze ByteDance sa suspende temporar descarcarile unei anumite aplicatii de-a sa.

Administratia Cibernetica din China a informat ByteDance ca trebuie sa inchida acea aplicatie timp de circa o luna, sustin niste oameni informati.

Motivul e faptul ca o anumita caracteristica a aplicatiei Feishu nu a respectat cenzura si a permis utilizatorilor chinezi sa vada postari de pe platforme straine (Facebook, Twitter), au precizat cativa oameni anonimi, decizia nefiind inca facuta publica. Aceasta decizie ar afecta ambitiile ByteDance.

CITESTE SI:  Galaxy Note 5, OnePlus 2 si LG G4 intr-un test de viteza

Compania chineza ByteDance – care detine TikTok – a fost acuzata de cenzura in strainatate, dar se confrunta cu ceva opus in China. Administratia Cibernetica din acea tara a ordonat companiei sa-si inchida aplicatia de lucru colaborativ Feishu timp de aproximativ o luna, dupa ce a aflat ca aceasta a permis continut de pe site-uri interzise, precum Facebook si Twitter, in fluxul de stiri.

CITESTE SI:  De-asta Pentagonul a dezvaluit clipuri cu OZN-uri

Compania chineza a scos fluxul de stiri in martie dupa ce oficialii din China au adus in discutie acea scapare, dar aceasta masura a companiei nu a fost suficienta pentru a evita inchiderea.

Aplicatia paralela pentru tarile din afara Chinei, Lark, nu este afectata. Acest incident ar putea afecta compania ByteDance care s-a extins in lumea afacerilor dupa ce si-a concentrat o parte din atentie pe aplicatia de social media TikTok.

CITESTE SI:  Shazam apare pe Smart TV-urile Samsung in ultimul update

Acesta este un semn ca soarta companiei ByteDance este in cele din urma legata de politicile Chinei, indiferent cat de deschise si de succes sunt serviciile sale in strainatate. Ce crezi despre asta? Esti de acord cu politicile de cenzura ale acelei tari care au afectat compania chineza?