fbpx

De ce China incearca sa limiteze compania financiara a lui Jack Ma

De ce China incearca sa limiteze businessul financiar al lui Jack Ma

Represiunea Chinei impotriva imperiului lui Jack Ma (fondatorul Alibaba) este inca in toi. Autoritatea de reglementare din tara a ordonat companiei Ant Group afiliate la Alibaba sa-si reduca businessul financiar.

I s-a ordonat companiei Ant Group (businessul financiar al lui Jack Ma) sa revina la originile sale de furnizor de plati. Businessul Ant Group al lui Jack Ma era initial AliPay si a devenit cea mai mare platforma de plati digitale din China, desi s-a extins in cele din urma pentru a oferi conturi de investitii si economii, precum si servicii de imprumuturi, asigurari si servicii pentru gestionarea averii.

CITESTE SI:  De ce nu vei putea cumpara cu usurinta smartphone-ul Samsung Galaxy XCover Pro

Pan Gongsheng, guvernatorul adjunct al bancii centrale a Chinei, a catalogat aceste servicii drept “ilegale” si a declarat ca compania financiara a lui Jack Ma trebuie sa “rectifice strict” aceste activitati.

Dupa cum a remarcat The Guardian, aceste servicii sunt cele mai profitabile divizii ale grupului. Gongsheng a enumerat pasii pe care compania financiara Ant Group a lui Jack Ma trebuie sa-i urmeze, conform ordinelor autoritatilor de reglementare chineze intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al bancii din China.

CITESTE SI:  In ce va investi compania Microsoft 1 miliard de dolari

Aceste ordine includ interzicerea concurentei neloiale, imbunatatirea guvernantei corporative si asigurarea faptului ca toate activitatile Ant Group sunt in conformitate cu legea.

In ceea ce priveste compania financiara Ant Group, aceasta a declarat pentru The Guardian intr-o declaratie ca va forma un grup de lucru de rectificare. In noiembrie, autoritatile de reglementare din China au blocat IPO-ul Ant Group in Hong Kong si Shanghai despre care se credea ca va aduna 34 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Cum va elimina YouTube automat clipurile video inutile

Autoritatile din China au implementat, de asemenea, noi proiecte de lege pentru a supraveghea activitatile de colectare a datelor de catre companiile tehnologice.

Si doar cu cateva zile in urma, autoritatile de reglementare din China au deschis o ancheta cu privire la presupusa conduita monopolista a companiei Alibaba a lui Jack Ma.