fbpx

De ce China ar ancheta compania Google

De ce China ar ancheta compania Google

Conform surselor publicatiei Reuters, China va lansa o ancheta asupra companiei Google din SUA, dintr-un anume motiv. O ancheta asupra acestei companii americane va fi lansata si de Statele Unite, cam in aceeasi perioada.

Compania din Statele Unite s-ar putea confrunta in curand cu o ancheta antitrust in China, pe langa alta investigatie care ar putea fi lansata de SUA, conform Reuters.

Guvernul din China va analiza acuzatiile conform carora Google si-a folosit dominanta Android pentru a inabusi concurenta mobila, cauzand dificultati Huawei si altor companii chineze.

CITESTE SI:  Xiaomi dezvolta un PC Windows 10 cu cip Snapdragon

Investigatia ar putea avea loc chiar din octombrie si ar urma un model stabilit de autoritatile de reglementare europene. “China va analiza modul in care au procedat alte tari, inclusiv organizarea anchetelor cu directorii Google”, a declarat una dintre sursele Reuters.

De asemenea, China va studia modul in care Uniunea Europeana a ajuns la amenda de 5,1 miliarde de dolari pentru Google din 2018. Decizia guvernului chinez cu privire la lansarea unei investigatii impotriva entitatii americane se bazeaza pe relatia sa cu SUA.

CITESTE SI:  Ce nationalitate ar fi avut atacatorii cibernetici care au atacat ambasade ale Statelor Unite

Raportul dintre cele doua natiuni este in scadere, dupa ce SUA au interzis companiei chineze Huawei sa foloseasca sistemul de operare Android si au fortat ByteDance sa vanda o parte din TikTok.

CITESTE SI:  Tara care testeaza recunoastere faciala care poate detecta starile

In mod ironic, SUA intentioneaza de asemenea sa lanseze o ancheta antitrust impotriva Google in curand. Departamentul de Justitie ar putea examina pozitia dominanta a Android, pe langa o parte din activitatile de publicitate digitala si de motor de cautare.

Ambele anchete s-ar putea lansa luna viitoare, ceea ce inseamna ca China si SUA, desi sunt tari rivale, ambele vor investiga compania americana Google.