fbpx
De ce China analizeaza si interzice unele jocuri in tara

De ce China analizeaza si interzice unele jocuri in tara

China a pornit un fel de razboi impotriva jocurilor, iar acest lucru nu va fi pe placul dezvoltatorilor. Tara a dezvaluit existenta Comitetului pentru Etica Jocurilor Online care va analiza titlurile pentru a se asigura ca acestea sunt sanatoase si benefice pentru gameri.

China gazduieste numerosi dezvoltatori de jocuri video care opereaza pe piata masiva a tarii, dar exista o problema. Guvernul din China considera ca prea multi oameni le joaca si ca acest lucru ar putea fi in detrimentul sanatatii lor.

CITESTE SI:  De ce Apple doreste mai multi furnizori din China, se pare

Asa ca guvernul a format un comitet pentru a aborda aceasta problema. De exemplu, una dintre ingrijorarile pe care le vor aborda este determinarea daca acestea pot fi sau nu considerate sanatoase si benefice pentru gamer si daca acestea ar putea naste ingrijorari sociale.

Nu este clar ce inseamna toate astea, avand in vedere ca totul pare foarte subiectiv, dar probabil dependenta de jocuri este una dintre problemele pe care le va investiga acel comitet din China.

CITESTE SI:  Cum ii pregateste Microsoft pentru smartphone-ul pliabil propriu pe dezvoltatori de aplicatii

De asemenea, ar putea interzice jocurile care sunt prea violente. De fapt, unele dintre aceste probleme au fost abordate si in trecut, cand dezvoltatorul Blizzard a fost nevoit sa cenzureze anumite aspecte ale lui World of Warcraft pentru ca acesta sa fie conform standardele si regulamentelor guvernului din China.

Acele cenzurari au inclus eliminarea craniilor, scheletelor si asa mai departe. Pana in prezent, comitetul din China a analizat aproximativ 20 de jocuri, a interzis 9 dintre ele si cere sa fie efectuate schimbari pentru celelalte 11 pentru a fi aprobate.

CITESTE SI:  De ce Facebook a lansat aplicatia Lasso, rivala pentru TikTok

Nu s-a spus cum se numesc acele jocuri, dar este clar ca dezvoltatorii vor trebui sa ia in considerare guvernul din China daca doresc sa-si lanseze creatiile in aceasta tara. Unii dezvoltatori vor fi nevoiti sa le cenzureze.