De ce CEO-ul Tim Cook al Apple crede ca Wall Street ii subapreciaza

De ce CEO-ul Tim Cook al Apple crede ca Wall Street ii subapreciaza

Ecosistemul in crestere al Apple de dispozitive si servicii este subapreciat de pesimistii de pe Wall Street, a spus marti CEO-ul Tim Cook al companiei intr-un interviu acordat celor de la CNBC.

Compania de iPhone-uri a pierdut aproximativ 14% din valoarea actiunilor in ultimele 12 luni, iar Wall Street si-a redus estimarile pe fondul problemelor de productie ale Apple.

Timp de multi ani, analisti de la diverse institutii financiare si de pe Wall Street au laudat succesul companiei Apple de iPhone-uri. Cu toate acestea, recent lucrurile s-au schimbat.

Asta pentru ca unii analisti de pe Wall Street incep sa se indoiasca de viitorul companiei Apple. Motivul este faptul ca vanzarile de iPhone-uri nu mai sunt la fel de mari ca inainte.

CITESTE SI:  Samsung sau Huawei: Care a lansat prima un smartphone all-screen fara breton

Exista mai multe teorii cu privire motivele vanzarilor reduse, dar intr-un interviu acordat celor de la CNBC, CEO-ul Tim Cook al Apple spune ca e de parere ca compania sa este subapreciata de Wall Street.

Vorbind cu Jim Cramer, CEO-ul Tim Cook a abordat unele dintre ingrijorarile pe care investitorii si criticii de pe Wall Street par ca le au pentru Apple. Potrivit CEO-ului Tim Cook, “Nu sunt defensiv. Asta e America si toata lumea poate spune ce vrea. Dar opinia mea sincera este ca exista o cultura a inovatiei in Apple si ca cultura inovatiei combinata cu acesti clienti loiali si fericiti, acest ecosistem, sunt subapreciate”.

CITESTE SI:  Proiectul "Andromeda" al Microsoft ar putea fi un caiet digital pliabil

CEO-ul Tim Cook a recunoscut recent ca vanzarile de iPhone-uri sunt mai reduse decat se astepta si ca, drept urmare, compania a fost nevoita sa-si reduca estimarile privind veniturile.

S-a indicat ca razboiul comercial cu China ar fi unul dintre motive, dar s-a spus si ca programul de inlocuire a bateriilor (inlocuire la un cost redus de 29 de dolari) ar fi jucat un rol in reducerea cumpararii de noi iPhone-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *