fbpx

De ce cel putin 5 companii aeriene au avut intarzieri ale zborurilor in Statele Unite

De ce cel putin cinci companii aeriene au avut intarzieri ale zborurilor in Statele Unite

Din cauza unei intreruperi, mai multe companii aeriene din Statele Unite s-au confruntat cu intarzieri ale zborurilor. Administratia Federala de Aviatie din Statele Unite a oferit mai multe detalii.

O intrerupere a provocat intarzieri ale zborurilor intr-o dimineata in Statele Unite si a afectat activitatile a cel putin 5 companii aeriene la nivel national.

Conform stirilor, aceeasi problema a afectat United, Delta, Alaska, Southwest si JetBlue. Sursa a fost se pare un furnizor care ofera servicii pentru mai multe companii aeriene.

CITESTE SI:  Ce model iPhone 12 ar putea fi amanat pana in 2021

Un purtator de cuvant al Southwest Airlines a declarat pentru Gizmodo ca intreruperea de computer a fost cauzata de un “furnizor care ofera servicii de date si de planificare a zborurilor pentru mai multe companii”.

Intreruperea a amanat zborurile in centre aglomerate din New York, Boston, Atlanta si Detroit. “O scurta problema – a unor tehnologii terte care a impiedicat desfasurarea unor curse Delta Connection la timp – a fost rezolvata in aceasta dimineata”, a spus un purtator de cuvant al companiei aeriene Delta din Statele Unite care s-a confruntat cu intarzieri.

CITESTE SI:  De ce hartile Apple Maps pot fi acum integrate pe site-uri

Purtatorul de cuvant a adaugat ca nu se asteapta ca aceasta problema va duce la anulari ale zborurilor pentru pasageri. Pe de alta parte, Southwest a avertizat clientii ca se asteapta la intarzieri si ca clientii sai ar trebui sa fie cu ochii pe site-ul sau pentru a primi cele mai recente informatii despre zboruri.

CITESTE SI:  Ce pret va avea Xbox Series X, noua consola de jocuri a Microsoft

Administratia Federala de Aviatie (FAA) din Statele Unite a informat mai tarziu pentru CBS News ca problemele companiilor aeriene si intarzierile au fost cauzate de un program de planificare a zborurilor denumit Aerodata.

FAA din Statele Unite a adaugat ca operatiunile principale si cele regionale au fost afectate “in grade diferite”. Nu este clar daca si activitatile altor companii aeriene au fost afectate ca urmare a acestei intreruperi.