De ce cei in varsta distribuie mai multe stiri false decat cei tineri

De ce cei in varsta distribuie mai multe stiri false decat cei tineri

Cand vine vorba despre distribuirea stirilor false pe Facebook in timpul alegerilor din 2016 din Statele Unite, niciun grup de varsta nu era la fel de activ ca cei cu varste de la 65 de ani in sus, conform unui nou studiu realizat. Studiul cuantifica cat de agresiv distribuie stiri false cei varstnici care raspandesc dezinformare.

Stirile false reprezinta o problema iar multe platforme de social media, cum ar fi Facebook si Twitter, lucreaza la modalitati de a le reduce.

CITESTE SI:  Armata Statelor Unite dezvolta un simulator virtual pentru impuscaturi in scoli pentru profesori

Exista, de asemenea, initiative create de scoli prin care se doreste instruirea elevilor si tinerilor pentru ca acestia sa stie cum sa-si dea seama care sursa raspandeste stiri false si care nu.

Dar mai bine ne-am indrepta atentia asupra educarii celor varstnici care distribuie mai multa dezinformare. Conform unui studiu recent publicat in Science Advances, s-a dezvaluit ca majoritatea stirilor false distribuite pe retelele sociale sunt distribuite de cei cu varste de cel putin 65 de ani.

CITESTE SI:  Sony Xperia Z5 se afla acum pe primul loc in topul DxOMark pentru camerele de smartphone-uri

Se pare ca aceasta grupa de varsta tinde sa distribuie stiri false de 7 ori mai mult decat tinerii cu varste de pana in 29 de ani. Acest lucru e valabil indiderent de ideologie, de nivelul de educatie sau de preferintele politice.

Unul dintre coautorii studiului, Andrew Guess, politolog in cadrul Universitatii Princeton, le-a spus celor de la The Verge: “Cand dezvaluim rezultatele bazate pe varsta, multi oameni spun ‘Da, e evident’. Pentru mine, frapant e ca relatia exista in pofida oricarei preferinte politice sau de ideologie. Faptul ca e independent de alte trasaturi e destul de surprinzator pentru mine”.

CITESTE SI:  Ce probleme de natura legala are Apple in Japonia

Desi studiul nu spune de fapt de ce persoanele mai in varsta distribuie mai multe stiri false decat altii, s-a speculat ca lipsa abilitatilor de alfabetizare digitala comparativ cu oamenii mai tineri ar putea fi unul dintre motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *