fbpx

De ce camera Amazon Cloud Cam nu e chiar privata

De ce camera Amazon Cloud Cam nu e chiar privata

Intr-un clip video de promovare, compania Amazon din Statele Unite spune ca a sa camera de securitate Cloud Cam pentru locuinte ofera “tot ceea ce ai nevoie pentru a-ti monitoriza locuinta, zi si noapte”. Aceasta camera Cloud Cam vine cu inteligenta artificiala care este necesara pentru detectarea automata de amenintari.

In ultimele luni, s-au dezvaluit scandaluri de confidentialitate uimitoare. S-a constatat ca companii precum Apple, Google, Facebook si Microsoft foloseau colaboratori terti pentru a analiza inregistrarile audio realizate pe dispozitive.

CITESTE SI:  De ce Microsoft inchide aplicatiile dedicate Cortana pentru iOS si Android

De asemenea, au existat cazuri in care aceste inregistrari au fost realizate in mod neintentionat, ceea ce inseamna o incalcare a confidentialitatii si mai grava.

Acesta este motivul pentru care nu este o surpriza sa aflam ca si Amazon a procedat astfel. Asta conform unei stiri de Bloomberg care spune ca Amazon le-a permis unor angajati sa urmareasca secvente video inregistrate de camera Cloud Cam, aparent sub pretextul imbunatatirii sistemului de inteligenta artificiala pe care il foloseste pentru a recunoaste obiecte in cadru.

CITESTE SI:  Personalului Casei Albe i-ar putea fi interzisa folosirea telefoanelor personale la munca

Stirea sustine ca Amazon are zeci de angajati in India si Romania care au primit sarcina de a analiza secventele video de la camerele Cloud Cam. Acestia trebuie sa marcheze secventele video ale camerei Amazon, indicand daca este vorba despre o amenintare sau o alarma falsa.

Ca raspuns la stire, Amazon si-a sustinut procesul de analiza spunand ca secventele video sunt de la testeri angajati sau de la proprietari de camere Cloud Cam care s-au oferit voluntari sa ia parte la asta in scop de depanare.

CITESTE SI:  De ce Apple are o vina pentru accidentul unei masini Tesla

O purtatoare de cuvant a precizat ca numai secventele video trimise pentru depanare sunt analizate si ca, in rest, secventele video pot fi urmarite numai de proprietarii de camere de securitate Cloud Cam ale companiei Amazon.