fbpx

De ce ByteDance intenteaza proces companiei Tencent in China

De ce ByteDance intenteaza proces companiei Tencent in China

Compania ByteDance din China, proprietarul aplicatiei TikTok, intenteaza un proces companiei Tencent in China. ByteDance detine TikTok si Douyin (varianta chinezeasca a TikTok), iar Tencent detine doua aplicatii de mesagerie foarte populare in China, WeChat si QQ.

Doua dintre cele mai vizibile companii chineze se confrunta in instanta. Marti, proprietarul platformei TikTok a intentat un proces impotriva celeilalte entitati, potrivit Bloomberg.

ByteDance sustine ca Tencent a incalcat legile antitrust din China prin blocarea accesului persoanelor la continut de pe Douyin pe WeChat si QQ. Aplicatiile de mesagerie WeChat si QQ ale Tencent nu au nevoie de prezentari.

CITESTE SI:  De ce consola de jocuri PS5 a Sony nu va fi foarte ieftina

Acestea au aproape 2 miliarde de utilizatori activi lunar. Intre timp, Douyin este o versiune mai expansiva a TikTok care este disponibila doar in China.

ByteDance a declarat instantei ca doreste despagubiri de aproximativ 14 milioane de dolari de la Tencent si ca aceasta sa-si inceteze actiunile. “Credem ca concurenta este importanta pentru consumatori si promoveaza inovarea”, a declarat un purtator de cuvant al ByteDance pentru Bloomberg.

CITESTE SI:  Surpriza. Pretul celui mai ieftin iPhone 12 5G

“Am intentat acest proces pentru a ne asigura drepturile noastre si pe cele ale utilizatorilor nostri”. Cele doua companii nu erau camarade nici in trecut, dar aceasta e prima data cand ByteDance, proprietarul TikTok, intenteaza un proces antitrust companiei Tencent.

CITESTE SI:  Este oficial. Cu cat achizitioneaza Microsoft compania GitHub

Procesul, probabil nu intamplator, vine la cateva luni dupa ce China a deschis o ancheta asupra grupului Alibaba al lui Jack Ma. Desigur, companiile tehnologice chineze nu sunt singurele care se confrunta cu controlul antitrust din partea autoritatilor de reglementare locale. In prezent, Google e implicata in trei procese separate in Statele Unite si ar putea aparea un al patrulea proces.