fbpx

De ce bursa Bithumb a pierdut 30 de milioane de dolari in moneda virtuala

De ce bursa Bithumb a pierdut 30 de milioane de dolari in moneda virtuala

Bursele de monede virtuale continua sa se confrunte cu probleme de securitate, deoarece o noua problema a dus la furtul a milioane de dolari in monede virtuale. La doar cateva saptamani dupa ce bursa Coinrail din Coreea de Sud a pierdut 40 de milioane de dolari din cauza unui hack, o alta bursa din Coreea de Sud – Bithumb – a fost de asemenea atacata, ceea ce a dus la pierderea a 30 de milioane de dolari in moneda virtuala.

CITESTE SI:  Facebook este data in judecata pentru colectarea datelor despre istoricul de apeluri

Bithumb a confirmat initial prin intermediul Twitter ca hack-ul a avut ca rezultat furtul a 35 de miliarde de woni (moneda din Coreea de Sud) care inseamna aproximativ 30 de milioane de dolari.

Compania Bithumb nu a oferit informatii despre atac, dar a spus ca va acoperi pierderile de 30 de milioane de dolari pentru utilizatorii sai. Toate depozitele de pe Bithumb au fost inghetate temporar, iar tranzactionarea a fost suspendata.

Bursa Bithumb are nevoie de ceva timp pentru a-si schimba sistemul de portofel, dupa care va relua tranzactionarea. Cu siguranta acesta nu va fi ultimul atac asupra unei burse de monede virtuale de care vom auzi.

CITESTE SI:  LG dezvaluie un display OLED UHD de 65 inci care se poate rula

Unii se asteapta ca aceste atacuri vor continua. Acesti atacatori ii invata pe cei care se implica in domeniul monedelor virtuale o lectie valoroasa. Indiferent de ce jetoane cumpara, acestia ar trebui sa le pastreze intotdeauna in portofelul lor privat.

CITESTE SI:  O noua tehnologie ti-ar putea extinde durata de viata a smartphone-ului

Depozitarea jetoanelor pe o bursa este un lucru riscant, deoarece exista intotdeauna posibilitatea ca un atacator sa le fure. Bithumb este o bursa mare si poate rambursa 30 de milioane de dolari clientilor, dar altele nu sunt asa si nu le pot restitui utilizatorilor banii daca sistemul lor este spart, asa ca aceasta lectie este ceva ce fanii monedelor virtuale ar trebui sa o aiba mereu in minte.

Facebook