fbpx

De ce browserul Google Chrome 70 putea strica sute de site-uri

De ce browserul Google Chrome 70 putea strica sute de site-uri

E posibil ca o multime de site-uri sigure au primit mesaje de eroare de securitate in browserul Google Chrome 70. Chrome 70 a fost lansat prin octombrie, iar acest browser ar fi inceput sa strice experienta pe website-urile care ruleaza pe certificate Symantec care nu mai prezinta incredere.

Desi browserul Google Chrome nu este singurul disponibil astazi pe piata, avand in vedere numarul de utilizatori care il folosesc, putem spune ca multe dintre modificarile pe care Google le aduce browserului sau afecteaza modul in care sunt create si dezvoltate website-urile web.

CITESTE SI:  20 de milioane de oameni inca folosesc aceasta parola

Luati ca exemplu faptul ca Google a inceput sa marcheze site-urile HTTP ca fiind nesigure. Din nefericire pentru sute de website-uri, se pare ca update-ul Chrome 70 le putea strica.

Potrivit cercetatorului in securitate – Scott Helme – el a descoperit peste 1000 de site-uri care ruleaza in continuare pe certificate Symantec mai vechi emise inainte de iunie 2016.

Ceea ce inseamna asta este ca browserul Google Chrome 70 putea strica acele site-uri, drept rezultat. Nu vorbim despre site-uri aleatorii si obscure. Potrivit lui Scott Helme, unele dintre aceste website-uri sunt destul de mari, cum ar fi Citrus, SSRN, Banca Federala a Indiei, autoritatile orasului Tel-Aviv si nu numai.

CITESTE SI:  Pe ce iPhone-uri poti instala Android

Ca sa fim cinstiti, Google a avertizat dezvoltatorii de site-uri inca de acum un an in urma despre schimbarile pe care urmeaza sa le efectueze cu acel browser Chrome 70.

Insa, dupa cum era de asteptat, nu toata lumea s-a apucat sa treaca la actualizarea website-urilor, fie pentru ca nu doreau sa plateasca pentru noi certificate, fie pentru ca pur si simplu nu au fost informati.

CITESTE SI:  De ce unii critica faptul ca Uganda foloseste camere de supraveghere de la Huawei

Retineti ca browserul Google Chrome 70 nu a blocat accesul direct la aceste site-uri, insa consideram ca avertismentele si notificarile privind nesiguranta acelor website-uri nu va fi pe placul utilizatorilor. Acesti utilizatori ar putea decide sa nu mai foloseasca acele website-uri.