fbpx

De ce Boeing e de acord sa plateasca 2,5 miliarde de dolari

De ce Boeing e de acord sa plateasca 2,5 miliarde de dolari

Conform unei noi stiri, compania Boeing din Statele Unite care produce avioane va plati o suma de 2,5 miliarde de dolari dintr-un anumit motiv. Aceasta suma este cumulata si va fi oferita mai multor oameni si clienti (companii aeriene), ai Boeing.

Boeing a ajuns la un acord cu Departamentul de Justitie din SUA pentru a nu fi cercetata penal pentru cele doua prabusiri de avioane 737 Max in care au decedat 346 de persoane.

CITESTE SI:  Ce pret lunar ar avea Starlink, serviciul de internet prin sateliti

Compania Boeing producatoare de avioane a fost acuzata pentru fraudarea SUA si a incheiat un acord de cercetare penala, angajandu-se sa plateasca 2,5 miliarde de dolari.

Aceasta companie a fost acuzata de fraudarea Agentiei Federale de Aviatie (FAA) in legatura cu evaluarea de catre organizatie a avionului 737 Max.

Aceasta suma include amenzi de 243,6 milioane de dolari si despagubiri de 1,77 miliarde de dolari pentru clientii (companiile aeriene) ai Boeing, avand in vedere ca autoritatile au suspendat avionul 737 Max timp de circa un an si jumatate in timp ce anchetau incidentele.

CITESTE SI:  Jocul GTA 6. Vestea buna si vestea nu prea buna

De asemenea, este inclus un fond de 500 de milioane de dolari pentru beneficiarii pasagerilor decedati pentru a compensa rudele si beneficiarii legali ai pasagerilor care au decedat in zborurile Lion Air Flight 610 si Ethiopian Airlines Flight 302 cu 737 Max.

Zborul Lion Air 610 cu 737 Max s-a prabusit la scurt timp dupa decolare in apropiere de Indonezia pe 29 octombrie 2018, in timp ce zborul Ethiopian Airlines 302 s-a prabusit in apropiere de Etiopia pe 10 martie 2019.

CITESTE SI:  BlackBerry isi ofera tehnologia de securitate unor dispozitive terte

In ambele cazuri, FAA AEG a stabilit ca sistemul MCAS s-a activat in timpul zborurilor si ca acesta e un motiv al prabusirilor. Compania Boeing din SUA a precizat in documentele instantei ca a inselat FAA cu privire la sistemul MCAS din avioanele sale 737 Max.

Facebook