fbpx

De ce Boeing ar incheia productia avionului 747-8

De ce Boeing ar incheia productia avionului 747-8

Conform unor noi informatii, producatorul aeronautic Boeing va suspenda definitiv productia avionului 747-8. Nu este vorba despre modelul de avion care s-a prabusit. S-a vehiculat si care pot fi motivele pentru decizia incheierii productiei.

Daca nu parea deja ca epoca zborului cu super-avioane se incheie, va parea in curand. Surse ale publicatiei Bloomberg din Statele Unite precizeaza ca Boeing pune capat productiei avionului sau emblematic 747 (mai exact 747-8) in circa doi ani.

CITESTE SI:  Cum sunt laptopurile Razer Blade Studio Edition pentru creatori, rivale pentru MacBook-uri

Un purtator de cuvant al companiei americane Boeing nu a confirmat incheierea productiei acelui avion, dar a dezvaluit ca au mai ramas peste doi ani de productie pentru indeplinirea comenzilor.

Cu toate acestea, publicatia Bloomberg din Statele Unite a indicat semnele unei incetari ferme. Desi nu exista nicio explicatie pentru aceasta decizie, e un fapt cunoscut ca compania Boeing din Statele Unite s-a confruntat atat cu o piata ostila, cat si cu alte provocari.

Chiar inainte de pandemie, industria calatoriilor aeriene s-a indreptat catre avioane de dimensiuni mai mici, cu doua motoare si mai eficiente din punct de vedere al consumului, cum ar fi 787 Dreamliner.

CITESTE SI:  Cum creste Apple sansele clientilor de a obtine un Apple Card

Comenzile pentru Boeing 747-8 ramase neimplinite sunt destinate utilizarii transportului de marfuri. Boeing 747-8 a fost, de asemenea, intarziat si peste buget si se crede ca a dus la pierderi financiare din 2016 incoace.

Ultima comanda pentru pasageri a fost pentru Air Force One in 2017. Sfarsitul productiei acestei aeronave ar inchide un capitol major din istoria aviatiei.

CITESTE SI:  Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Flip. Pret si specificatii

Modelul 747-8 a functionat de peste 50 de ani, incepand sa fie folosit de PanAm inca din ianuarie 1970. A fost unul dintre cele mai populare avioane cu corp larg cu circa 1571 de comenzi. Boeing 747-8 va continua sa zboare inca o vreme, dar timpul sau se epuizeaza in mod clar deoarece se incheie productia. Ce parere ai despre asta?

Facebook