fbpx

De ce avionul Boeing 737 Max 8 e tinut la sol de mai multe tari

De ce avionul Boeing 737 Max 8 e tinut la sol de mai multe tari

Autoritatile de reglementare din domeniul aviatiei din China si Marea Britanie au suspendat avioanele Boeing 737 Max 8. Cele doua tari s-au alaturat unei liste in crestere de tari care tin la sol aceste aeronave si le interzic in spatiile lor aeriene.

Avioanele Boeing 737 sunt probabil cele mai de succes avioane de pasageri produse vreodata. Mii de unitati au fost vandute in ultimele doua decenii, iar Boeing continua sa produca noi iteratii ale aeronavei sale emblematice cu corp ingust, pentru a raspunde nevoilor clientilor sai.

CITESTE SI:  Ce pret urias are proiectorul laser al Xiaomi

Boeing 737 Max 8 este una dintre cele mai noi variante ale acestui avion si, din nefericire, a fost implicata in doua accidente mortale in doar 5 luni.

Din acest motiv, unele companii aeriene au inceput sa tina la sol acest avion. Un Boeing 737 Max 8 al Ethiopian Airlines s-a prabusit duminica la doar cateva minute dupa decolare.

E al doilea accident fatal care a implicat aceasta aeronava in urma accidentului Lion Air din luna octombrie a anului trecut. Nu au existat supravietuitori in ambele accidente.

CITESTE SI:  Cum profita bisnitarii de pe urma castilor AirPods care s-au epuizat

Cauza celui de-al accident nu este inca cunoscuta, deoarece ancheta se afla in faze foarte timpurii, dar se crede ca cele doua accidente Boeing 737 Max 8 au legatura intre ele.

Jurnalul de date de zbor si inregistratorul de voce din cabina de pilotaj au fost recuperate si vor oferi detalii valoroase despre momentele de dinaintea accidentului.

CITESTE SI:  Ce dispozitiv de gaming ar putea lansa Apple

Avionul 737 Max a fost suspendat in tari ca Etiopia, Indonezia si China. In acelasi timp, alti clienti ai 737 Max 8 din alte tari si-au reiterat increderea in aceasta aeronava si continua sa o foloseasca.

Boeing spune ca echipa sa tehnica va calatori la locul prabusirii avionului pentru a oferi asistenta tehnica sub indrumarea Biroului de Investigare a Accidentelor din Etiopia si a Comisiei Nationale pentru Siguranta Transportului din Statele Unite.