fbpx

De ce avertizeaza FBI bancile din intreaga lume

De ce avertizeaza FBI bancile din intreaga lume

Infractorii cibernetici planifica un atac extrem de coordonat asupra bancomatelor din intreaga lume. Acesta ar putea duce la retragerea frauduloasa a milioane de dolari din conturile bancare ale clientilor, avertizeaza FBI.

FBI ia masuri pentru a se asigura ca bancile din toata lumea sunt constiente in legatura cu o noua frauda a bancomatelor denumita ATM Cash-out. Aceasta implica utilizarea de programe malware pe care atacatorii le utilizeaza pentru a compromite o banca sau un procesor de carduri de plata.

CITESTE SI:  Cum estimeaza un site aglomerarea de turisti din Kyoto

Apoi, acestia dezactiveaza controlul pentru fraude si retrag sume imense de bani din bancomate, cu carduri bancare clonate. FBI a trimis saptamana trecuta o avertizare bancilor, informandu-le ca a primit niste informatii care indica faptul ca infractorii cibernetici intentioneaza sa efectueze o schema globala de retragere de la bancomatele bancilor din lume in zilele urmatoare, probabil asociata cu o bresa a unui emitent de carduri necunoscut si denumita in mod obisnuit ca “operatiune nelimitata”.

CITESTE SI:  Microsoft va folosi Inteligenta Artificiala pentru a ne proteja impotriva malware-urilor

Atacatorii au nevoie de acces la sistemul unei institutii financiare inainte de a putea schimba soldurile conturilor si de a dezactiva suma maxima de retragere de la bancomatele bancilor din lume, precum si limitele tranzactiilor.

Acest lucru le permite escrocilor sa scoata rapid numerar de la bancomate cu carduri bancare clonate. Aceasta schema frauduloasa a fost pusa in aplicare in ultimii ani.

Atacatorii au furat aproape 2,4 milioane de dolari din bancomatele de la Banca Nationala din Blacksburg prin doua atacuri in 2016 si 2017. Bancile din lume au fost incurajate de FBI sa adopte masuri de securitate mai stricte care sa includa cerinte mai stricte pentru parola si autentificare in doi pasi. Ele au fost, de asemenea, sfatuite de FBI sa imbunatateasca monitorizarea retelei pentru a se asigura ca un atac poate fi semnalat in timp util.