fbpx
De ce ASUS s-ar putea sa nu mai lanseze nicio tableta

De ce ASUS s-ar putea sa nu mai lanseze nicio tableta

De-a lungul anilor, compania Apple din Cupertino a fost unul dintre cele mai populare branduri cand vine vorba despre tablete. Desi si Samsung si Huawei au fost in joc cu gamele Galaxy Tab si MediaPad, aceste doua companii sunt mai in urma.

Un alt brand care este in acelasi segment e ASUS, dar aceasta companie ar putea parasi piata tabletelor, conform unor stiri. Ultimul astfel de dispozitiv pe care compania taiwaneza l-a lansat a fost unul din 2017, dar se pare ca acest segment nu ofera rezultatele asteptate pentru companie.

CITESTE SI:  Ce camera web extrem de neobisnuita are noul laptop Huawei MagicBook Pro

Piata tabletelor Android a fost sub o presiune uriasa, iar lucrurile nu par sa se imbunatateasca. A fost intr-o stare de declin constant. Se spune ca ASUS din Taiwan a decis sa paraseasca complet piata tabletelor Android.

Aceasta spune ca si-a informat canalele de distributie ca nu vor fi lansate noi tablete Android de la ASUS. CNBeta informeaza ca ASUS si-a anuntat distribuitorii ca nu va mai lansa niciun astfel de dispozitiv Android nou.

CITESTE SI:  iOS 13 te va avertiza daca stergi aceste aplicatii

Se crede ca producatorul a luat aceasta decizie pentru a-si concentra resursele de dezvoltare si de marketing asupra smartphone-urilor de varf ZenFone, pe langa smartphone-urile de gaming.

ASUS ZenPad 8 a fost ultima tableta pe care producatorul a lansat-o si se pare ca aceasta s-a vandut deja in totalitate. Acest lucru arata ca compania nici macar nu produce unitati suplimentare ale acelui dispozitiv si ca distribuitorii nu mai au acel dispozitiv pe stoc.

CITESTE SI:  Cum creeaza Tesla o baterie cu autonomie mai mare si la costuri mai reduse

Aceasta schimbare ar trebui sa determine ASUS sa puna un accent mai mare asupra smartphone-urilor care intampina si acestea dificultati, avand in vedere piata extrem de competitiva. ASUS nu a comentat oficial stirea, dar nu e prea greu de crezut ca compania a luat decizia de a renunta la tablete.