fbpx

De ce asistentul virtual Siri ne inregistreaza accidental

De ce asistentul virtual Siri ne inregistreaza accidental

In ziua de azi, multi asistenti virtuali, cum ar fi Siri, pot fi activati folosind vocea umana si o sintagma de declansare. Acest lucru e bun pentru ca nu mai e necesar sa apesi un buton pentru a activa asistentul virtual.

Dar in acelasi timp s-au creat unele nereguli de confidentialitate. Conform unei stiri de Guardian, asistentul virtual Siri al companiei Apple din Cupertino ne asculta si inregistreaza accidental mai mult decat ne-am dori.

CITESTE SI:  Motivele pentru care FaceTime nu este inca un standard deschis

Asistentul virtual al companiei Apple din Cupertino poate fi activat folosind sintagma de declansare “Hey Siri”. Cu toate acestea, exista momente in care spunem ceva care suna ca “Hey Siri”, acest lucru declansand accidental asistentul virtual.

Stirea mai spune ca Apple trimite unele inregistrari vocale la colaboratorii sai pentru a fi analizate, iar unele dintre aceste inregistrari au fost cele create accidental.

Ca raspuns la stirea de Guardian despre inregistrarile accidentale, Apple a declarat: “O mica parte dintre solicitarile Siri sunt analizate pentru a imbunatati Siri si dictarea. Solicitarile utilizatorilor nu sunt asociate cu Apple ID-ul acestor utilizatori. Raspunsurile Siri sunt analizate in centre sigure, iar toti recenzorii sunt obligati sa respecte cerintele stricte de confidentialitate ale Apple”.

CITESTE SI:  Recunoasterea faciala a Windows 10 este pacalita cu o fotografie imprimata

Cu toate acestea, unele dintre aceste inregistrari pot fi destul de importante, accidentale sau nu. Un informator care lucra la unul dintre colaboratorii Apple a spus: “Au existat nenumarate cazuri in care inregistrarile contineau discutii private dintre doctori si pacienti, acorduri de afaceri, cazuri de crime si asa mai departe. Aceste inregistrari vin insotite de date de utilizator care arata locatia, detaliile de contact si datele aplicatiilor”. Pentru o companie care pare ca se mandreste cu confidentialitatea sa, aceasta stire despre asistentul sau virtual care inregistreaza accidental nu e una benefica.

CITESTE SI:  Microsoft ne ofera semnul pacii ca sa-l folosim

Sursa imagine: Flickr.com