fbpx

De ce armata Frantei angajeaza scriitori SF

De ce armata Frantei angajeaza scriitori SF

Armata Frantei creeaza o echipa de scriitori SF (science fiction), conform unor stiri. Un raport al Agentiei Frantei de Inovatie in domeniul Apararii indica faptul ca au fost angajati cativa scriitori SF.

E de la sine inteles ca armata din Franta i-a angajat pentru a-i folosi in domeniul militar, nu pentru a le scrie romane SF. Acestia vor trebui sa-si imagineze si sa anticipeze viitoarele amenintari la adresa securitatii nationale.

Rezultatul (posibila succesiune de evenimente) va ramane top secret, avand in vedere ca ce rezulta ar putea fi crucial in lupta impotriva inamicilor.

CITESTE SI:  Produsul in care Google va investi 1 miliard de dolari

Scriitorii SF au o imaginatie incredibila. Ei isi pot imagina evenimente si tehnologii care poate ca nu exista astazi, dar care ar putea deveni posibile peste zeci de ani.

Pentru a-si da seama cu ce s-ar putea confrunta armata din Franta in viitor, armata franceza angajeaza scriitori SF. Conform The Telegraph, Agentia Franceza de Inovatie pentru Aparare a format o echipa de scriitori SF care vor avea sarcina de a veni cu scenarii.

CITESTE SI:  Ce pret are camioneta electrica revolutionara a Tesla

Acestia vor trebui sa se gandeasca neconventional la amenintarile cu care armata Frantei s-ar putea confrunta in viitor. In mod evident, ideea este de a-si da seama cu ce fel de amenintari s-ar putea confrunta armata Frantei pe campul de lupta in viitor.

Acesti scriitori nu vor veni cu povesti despre luptele cu fiintele nepamantene, ei vor incerca sa anticipeze cum ar putea folosi gruparile teroriste si statele ostile tehnologii avansate impotriva Frantei.

CITESTE SI:  Amazon ar dori sa adapteze un roman SF chinez intr-un serial, se pare

Scriitorii SF nu vor prezice viitorul. Ei pur si simplu vor folosi fictiunea ca instrument pentru a veni cu idei la care strategii armatei conventionali poate nu s-ar fi gandit. Cu siguranta aceasta este o modalitate inedita de folosit in acest caz si ramane de vazut cat de eficienta va fi.

Sursa imagine: Flickr.com