fbpx
De ce ar putea aparea pe piata componente electronice contrafacute

De ce ar putea aparea pe piata componente electronice contrafacute

Potrivit unui cercetator in electronice, e posibil ca, in urmatoarele luni, vor aparea pe piata componente electronice contrafacute, acele piese contrafacute putand fi integrate in dispozitivele pe care le cumparam. Exista un motiv pentru care s-ar putea intampla acest lucru.

In acest moment, exista un deficit global de cipuri. Din acest motiv, s-ar putea ca unele companii sa nu se poata aproviziona cu cipuri pentru dispozitivele lor, ceea ce inseamna ca lansarea dispozitivelor ar putea fi amanata.

CITESTE SI:  De ce smartwatch-ul modular Blocks a fost anulat

Cu toate acestea, se pare ca amanarea dispozitivelor nu va fi singura repercusiune a deficitului global de cipuri. Potrivit unei stiri de ZDNet, deficitul global de cipuri ar putea cauza si aparitia unor componente electronice contrafacute.

Ideea e ca, din cauza faptului ca unele companii incearca sa-si onoreze comenzile ca sa nu-si inchida liniile de productie, acele companii ar putea apela la alti furnizori pentru a se aproviziona cu componente.

CITESTE SI:  Serviciul video al Apple ar putea fi mai ieftin decat Netflix

Si din cauza neatentiei s-ar putea sa permita componente electronice contrafacute in timpul procesului de verificare. Conform lui Diganta Das, cercetator in electronice: “Daca saptamana viitoare sunt obligatorii 5000 de componente in productie sau linia ta de productie se inchide, vei fi intr-o situatie de cumparare impulsiva. Nu vei verifica furnizorul si nici nu vei testa piesele”.

Conform cercetatorului, s-ar putea sa fie prea devreme pentru a observa o crestere a componentelor electronice contrafacute, dar ca piesele contrafacute ar putea aparea in cateva luni.

CITESTE SI:  Ce numar urias de Mac-uri sunt folosite acum in lume

Acestea fiind spuse, s-a indicat ca acest lucru nu ar afecta probabil companiile tehnologice importante care se aprovizioneaza direct de la producatorii de cipuri, ci companiile neconsacrate care se bazeaza pe lanturi de aprovizionare mai instabile. Ce crezi despre asta? Crezi ca componentele electronice contrafacute vor reprezenta o problema in viitor?