fbpx
De ce Apple si Intel dau in judecata o companie a SoftBank

De ce Apple si Intel dau in judecata o companie a SoftBank

Apple si Intel au dat in judecata miercuri o companie care e detinuta de gigantul japonez SoftBank. Acea companie detinuta de SoftBank se numeste Fortress Investment Group.

Procesul impotriva firmei detinute de SoftBank urmeaza unui proces anterior pe care Intel din Statele Unite l-a depus impotriva Fortress in octombrie. Intel a retras prima dare in judecata, iar miercuri a depus o noua versiune intr-o instanta din SUA, versiune a Intel la care s-a alaturat si gigantul Apple din Cupertino.

Intel si Apple sustin ca acea companie a SoftBank a stocat brevete pentru scopul principal de a da in judecata companii de tehnologie si intr-o maniera care a incalcat legile antimonopol ale SUA.

CITESTE SI:  Personalului Casei Albe i-ar putea fi interzisa folosirea telefoanelor personale la munca

“Apple a suferit daune economice sub forma de costuri de litigii si o deturnare a resurselor alocate anterior pentru inovatie, pentru a raspunde in schimb la procesele in serie”, spune compania Apple din Cupertino in reclamatie. SoftBank a refuzat sa comenteze.

“Nu comentam specificul litigiilor in asteptare, dar ramanem increzatori in practicile noastre de afaceri si in pozitia noastra legala”, a declarat pentru Reuters Gordon Runte, directorul de la firma Fortress detinuta de SoftBank.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Sony ar fi anulat o camera mirrorless

“Consideram ca aceasta dare in judecata este lipsita de merit si asteptam cu nerabdare decizia instantei in aceasta privinta”. In darea in judecata inaintata miercuri catre firma detinuta de SoftBank, Apple a declarat ca firmele conectate la Fortress au inaintat cel putin 25 de dari in judecata impotriva companiei din Cupertino, cerand daune intre 2,6 miliarde si 5,1 miliarde de dolari.

Doua firme conectate la firma Fortress a SoftBank, Uniloc USA si Uniloc Luxembourg “au dezvaluit ca cred ca au dreptul la despagubiri cuprinse intre 1,41 si 2,75 de dolari pe fiecare produs Apple, pentru daune totale cuprinse intre 375 si 732 de milioane de dolari”, indica gigantul din Cupertino in reclamatia sa.

CITESTE SI:  Ce va respecta Google Stadia pentru utilizatorii sai

“Aparenta precizie a cererii de plata a daunelor e doar de fatada. Uniloc USA si Uniloc Luxembourg au folosit pur si simplu sumele pe care compania din Cupertino le-a solicitat de la Samsung in litigii pentru brevele Apple”, a declarat compania din Cupertino referindu-se la gigantul Samsung Electronics din Coreea de Sud.