fbpx

De ce Apple s-a ales cu o mega-amenda record in Franta

De ce Apple s-a ales cu o mega-amenda record in Franta

Companiei Apple din Cupertino, Statele Unite, i s-a oferit o amenda de record, ceva ce va afecta grav compania americana. Amenda de record a fost acordata de catre o autoritate din Franta.

O autoritate din Franta a descoperit ca compania din Statele Unite si partenerii sai de distributie Ingram Micro si Tech Data sunt vinovati pentru administrarea unui cartel pentru produsele gigantului din Cupertino.

Acele companii s-au ales cu amenzi cu 1,1 miliarde de euro, 62,9 milioane de euro si respectiv 76,1 milioane de euro de la autoritatea din Franta. Conform autoritatii din Franta, Apple si partenerii sai au convenit sa nu concureze intre ei si sa impiedice alti distribuitori sa concureze la pret “sterilizand astfel piata en-gros pentru produsele Apple”.

CITESTE SI:  Primele reactii ale Foxconn fata de coronavirusul Wuhan

Acest lucru a insemnat ulterior ca distribuitorii premium nu au avut de ales si au mentinut preturile ridicate pentru a se potrivi cu preturile distribuitorilor integrati.

CITESTE SI:  Cum iti pastreaza Google confidentialitatea

In cele din urma, autoritatea din Franta spune ca compania Apple din Statele Unite a abuzat de dependenta economica a acestor distribuitori premium, supunandu-i unor conditii comerciale neloiale si nefavorabile in comparatie cu reteaua de distribuitori integrati.

Hotararea autoritatii din Franta de oferire a amenzilor a pus la socoteala toate produsele companiei din SUA – inclusiv PC-urile si tabletele – cu exceptia iPhone-urilor care sunt vandute frecvent prin intermediul unor operatori separati.

CITESTE SI:  Se testeaza aceasta functie pentru Facebook si Instagram

Isabelle de Silva, presedinta autoritatii din Franta, a declarat ca: “Avand in vedere impactul accentuat al acestor practici asupra concurentei in distribuirea de produse Apple prin distribuitori premium Apple, Autoritatea impune cea mai serioasa amenda pronuntata vreodata intr-un caz. De asemenea, este cea mai grava amenda pronuntata impotriva unui jucator economic, in acest caz gigantul Apple din Cupertino, a carui dimensiune extraordinara a fost pusa la socoteala in mod corespunzator”.

Facebook