fbpx
De ce Apple le va permite utilizatorilor sa omita iOS 15 si viitoarele update-uri majore

De ce Apple le va permite utilizatorilor sa omita iOS 15 si viitoarele update-uri majore

Daca exista un avantaj al sistemului de operare iOS al Apple in detrimentul Android, acela ar fi faptul ca utilizatorii platformei Apple adopta noile update-uri majore intr-un interval mai scurt de timp. In acest moment, rata de adoptare a iOS 14 de catre utilizatori e de 90%.

Spre deosebire de Android 11. Cu toate acestea, Apple a decis sa-si erodeze aceasta reputatie. Dupa cum a remarcat Droid Life, una dintre noile actualizari la care a lucrat Apple pentru iOS 15 e faptul ca compania le va permite utilizatorilor sa renunte la instalarea update-urilor majore de sistem de operare.

CITESTE SI:  Cand vei putea folosi versiunea stabila a Firefox care blocheaza redarea audio automata

Conform site-ului web al Apple: “Platforma noastra ofera acum posibilitatea de a alege intre doua versiuni de update in aplicatia de Setari. Puteti actualiza la cea mai recenta versiune (iOS 15) de indata ce este lansata pentru cele mai recente caracteristici si cel mai complet set de actualizari de securitate. Sau poti folosi tot iOS 14 si sa obtii update-uri de securitate importante pana ce te decizi sa instalezi iOS 15”.

CITESTE SI:  Cum e jocul Minecraft Earth bazat pe AR

Asta inseamna ca, odata ce update-ul major iOS 15 e lansat de Apple, se vor crea doua seturi noi de utilizatori: cei care si-au actualizat dispozitivele la noua versiune si cei care folosesc in continuare versiunea majora anterioara.

Pe baza cifrelor actuale de adoptare, se pare ca aproape toti utilizatorii tind sa instaleze cea mai recenta versiune. Iar cei care nu, probabil folosesc dispozitive care nu sunt compatibile cu cea mai recenta versiune.

Ca sa fim cinstiti, exista anumite avantaje cu noua initiativa a Apple. Pentru unii, instalarea unei noi versiuni majore poate duce la o experienta mai putin ideala pentru utilizatori din cauza hardware-ului invechit, asa ca faptul ca Apple le permite utilizatorilor sa omita update-urile majore si sa opteze in schimb pentru update-uri de securitate pentru versiunea majora anterioara nu e o decizie pripita. Cu toate acestea, dezavantajul e ca acest lucru ar putea cauza fragmentarea ecosistemului iOS, ceva ce Google a incercat sa reduca pentru Android.