fbpx

De ce Apple e obligata sa plateasca 502 de milioane de dolari

De ce Apple e obligata sa plateasca 502 de milioane de dolari

Conform unei noi decizii, compania Apple din Cupertino, Statele Unite, este obligata sa plateasca 502,8 milioane de dolari unei anumite companii. Acest proces judecatoresc dintre cele doua companii a avut loc incepand cu un deceniu in urma, iar juriul din sala de judecata pare sa favorizeze compania reclamanta.

Procesul judecatoresc dintre Apple si VirnetX inca e in desfasurare, iar cea mai noua hotarare ar putea costa compania din Cupertino o jumatate de miliard de dolari.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a cheltuit Apple pentru furnizorii americani anul trecut

Un juriu din Tyler, Texas, a decis ca Apple sa plateasca catre VirnetX 502,8 milioane de dolari in privinta “VPN on Demand”, functia iOS care le permite utilizatorilor sa-si configureze dispozitivele pentru a initia sau intrerupe o conexiune VPN.

Potrivit Bloomberg, a fost nevoie de o ora si jumatate pentru ca juriul sa ajunga la aceasta decizie. Aceasta saga din sala de judecata a avut loc incepand cu circa un deceniu in urma, dupa ce VirnetX a acuzat Apple ca incalca proprietatile sale intelectuale.

CITESTE SI:  Ce boxe inteligente Google Home vor fi inlocuite gratuit

Se crede ca FaceTime, iMessage si VPN on Demand incalca brevetele pe care VirnetX le detine cu privire la comunicatiile securizate, in special din tehnologia dezvoltata pentru Agentia Centrala de Informatii din SUA.

VirnetX dorea initial despagubiri de 700 de milioane de dolari, in timp Apple a precizat instantei ca este dispusa sa ofere 113 milioane de dolari.

Acum cateva luni, companiei Apple i s-a ordonat sa plateasca catre VirnetX 450 de milioane, dar apoi VirnetX a venit cu noi acuzatii, ceea ce a majorat suma la 502,8 milioane de dolari.

CITESTE SI:  Ce aplicatie terta va fi securizata prin Face ID

Instantele din estul Texasului, cunoscute pentru ca s-au pronuntat in favoarea companiilor care depun litigii in materie de brevete, au hotarat anumite lucruri in favoarea VirnetX in ultimii ani. Apple a contestat intotdeauna deciziile, inclusiv pe cea mai noua.