fbpx
De ce Apple ar putea fi investigata in Taiwan

De ce Apple ar putea fi investigata in Taiwan

Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, s-ar putea sa fie in viitor investigata de o autoritate din Taiwan. Si nu, nu e vorba despre App Store, despre comisioanele App Store sau despre dezvoltatorii de aplicatii iOS pentru iPhone-uri.

Inca de la iPhone 12, compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a decis sa nu includa un incarcator cu aceste telefoane. Compania a furnizat un cablu USB-C la Lightning la pachet, dar nu si un incarcator.

CITESTE SI:  Ce anunturi ar putea suspenda Facebook temporar

Conform companiei din Statele Unite, aceasta masura a fost menita sa reduca impactul asupra mediului inconjurator, dar altii cred ca compania doar isi creste marjele de profit.

Acum se pare ca, in Taiwan, o autoritate pentru consumatori a acuzat compania din Cupertino, Statele Unite, pentru faptul ca nu include incarcatoare cu iPhone-urile si ca afirmatiile despre mediul inconjurator ale Apple nu sunt valide.

De asemenea, compania din Statele Unite ar incalca drepturile consumatorilor din Taiwan care considera ca incarcatorul e esential pentru orice iPhone sau orice telefon.

CITESTE SI:  In ce sens a depasit noua masina Tesla Model S autoturismul Porsche Taycan

Ca sa fim cinstiti, deoarece un telefon se bazeaza pe un acumulator pentru a functiona, fara incarcator nu poti incarca acumulatorul.

Totusi, nu e ca si cum incarcatoarele Apple sunt proprietare. Pentru ca utilizatorii pot folosi pentru incarcarea iPhone-urilor orice alt incarcator USB pe care ei le detin. Si inainte de Taiwan compania Apple din Statele Unite a fost anchetata din cauza lipsei incarcatorului.

CITESTE SI:  Scanerul de iris al lui Samsung Galaxy S8 a fost hack-uit

In Brazilia, compania Apple e fortata sa includa incarcatoare cu iPhone-urile vandute in acea tara. E posibil se va intampla ceva similar si in Taiwan, dar asta depinde de Comisia pentru Comert Echitabil din Taiwan.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca in cele din urma compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va include incarcatoare cu iPhone-urile vandute in Taiwan?