fbpx

De ce Apple ar putea dona 1000 de smartwatch-uri Apple Watch

De ce compania Apple ar putea dona 1000 de smartwatch-uri Apple Watch

Smartwatch-ul Apple Watch este folosit de cercetatorii din Statele Unite pentru a monitoriza totul, de la simptomele bolii Parkinson pana la depresia post-nastere. Acum, cercetatorii doresc altceva.

Stim ca compania din Cupertino a folosit anterior smartwatch-ul Apple Watch intr-un studiu cu Stanford, pentru a determina daca dispozitivul este suficient de bun pentru a urmari ritmul cardiac.

Se pare ca studiul i-a ajutat sa vina cu noi caracteristici pentru smartwatch-ul Apple Watch si sa le imbunatateasca pe cele existente. Acum se pare ca compania ar putea fi interesata sa abordeze un alt aspect al sanatatii: mancatul in exces.

CITESTE SI:  De ce Google renunta la un contract Cloud de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul

Intr-o stire de CNBC, aflam ca Apple va dona aproximativ 1000 de smartwatch-uri Apple Watch pentru a studia mancatul in exces. Smartwatch-urile donate vor fi folosite de participantii la studiu care mananca in exces.

Ideea din spatele utilizarii Apple Watch este de a monitoriza ritmurile cardiace ale participantilor si de a vedea daca exista o crestere a ritmului cardiac inainte de a incepe un episod de mancat in exces, in speranta ca poate smartwatch-ul poate detecta o schimbare biologica, in asa fel incat cercetatorii sa poata urmari mai bine treburile si poate sa inteleaga cum se declanseaza.

CITESTE SI:  Ce pret are noul smartwatch hibrid LG Watch W7

Potrivit directorului fondator al Centrului de Excelenta pentru Tulburari de Alimentatie de la UNC si unul dintre cercetatorii din spatele studiului BEGIN, Cynthia Bulik, “Avem nevoie sa colectam date de la o multime de oameni pentru a vedea cum arata. Vrem sa stim daca datele au o semnatura biologica si comportamentala”.

CITESTE SI:  Motivul pentru care iOS 12 a fost adoptat mai rapid decat iOS 11

De asemenea, participantii la studiul pentru mancat in exces trebuie sa-si consemneze gandurile si starile si sa le impartaseasca unui medic inainte de o sesiune. Acest lucru, combinat cu monitorizarea de catre smartwatch-ul Apple Watch a ritmului lor cardiac, ar trebui sa ofere niste indicii interesante si, speram, de ajutor.