De ce Apple ar fi redus preturile iPhone-urilor in China

De ce Apple ar fi redus preturile iPhone-urilor in China

O stire de National Business Daily din China sustine ca vanzatorii de iPhone-uri din acea tara au primit acum scurt timp permisiunea de a reduce preturile smartphone-urilor companiei Apple.

Cea mai consistenta reducere este pentru XR, pretul total al acestuia ajungand la aproximativ 770 de dolari. In general, insa, majoritatea smartphone-urilor Apple sunt cu circa 60 de dolari mai ieftine in China.

Recent s-a spus ca Apple se confrunta cu o cerere redusa pentru iPhone-urile sale, in special in China, iar unii au speculat ca motivul este razboiul comercial dintre China si Statele Unite.

CITESTE SI:  Cum ar putea inlocui ploile artificiale de meteoriti focurile de artificii

Conform unei stiri de la publicatia National Business Daily din China, se pare ca Apple a redus preturile smartphone-urilor in aceasta tara. Stirea indica faptul ca vanzatorii din China ai companiei Apple au primit unda verde pentru a reduce preturile smartphone-urilor.

Printre aceste smartphone-uri se numara iPhone 8 si 8 Plus din 2017, dar si iPhone Xs, Xs Max si XR din 2018. Cea mai mare reducere va fi pentru iPhone XR – de 66 de dolari – ceea ce inseamna ca este si mai ieftin, luand in considerare faptul ca acesta era si inainte un smartphone accesibil de la compania din Cupertino.

CITESTE SI:  Ce autonomie ar putea avea masina electrica Jaguar E-Type

Cat despre celelalte smartphone-uri, acestea au in medie o reducere de circa 60 de dolari. Aceasta este o miscare destul de rara pentru Apple care rareori reduce preturile.

CITESTE SI:  Samsung si-a prezentat noul sistem de stocare a energiei pentru locuinte

Dupa cum indica 9to5Mac, ultima data cand compania din Cupertino a redus preturile iPhone-urilor a fost in 2007 – cu 200 de dolari – la cateva luni de la lansarea primului iPhone.

Nu suntem siguri daca exista planuri de extindere a acestor reduceri de preturi si in alte parti ale lumii. Dar avand in vedere ca in China intampina Apple cele mai mari dificultati, are logica sa inceapa de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *