fbpx

De ce Apple ar fi anulat ochelarii AR, motivele posibile

De ce Apple ar fi anulat ochelarii AR, motivele posibile

Se zice ca compania Apple din Cupertino a suspendat dezvoltarea proiectului sau pentru ochelarii AR, conform DigiTimes. Mai multe surse, inclusiv Ming-Chi Kuo, au sustinut ca compania intentiona sa lanseze dispozitivul la inceputul anului 2020. Deci stirea de DigiTimes reflecta o anulare a unui proiect major al companiei din Cupertino.

De o vreme circula zvonuri conform carora Apple lucreaza la o pereche de ochelari AR (Realitate Augmentata). Ochelarii pentru realitate augmentata au fost initial stabiliti pentru o lansare in 2020, conform unor zvonuri, dar acum se contureaza posibilitatea ca acestia sa nu fie lansati niciodata.

CITESTE SI:  VIDEO: La ce poate fi util cipul Bluetooth care-i alimentat de undele radio ambientale

Acest lucru se datoreaza faptului ca Apple a oprit probabil dezvoltarea lor. Conform unei stiri de DigiTimes, Apple a suspendat dezvoltarea acestui dispozitiv.

Echipa care lucra la acestia ar fi fost desfiintata in luna mai, iar membrii sai se spune ca au fost realocati la alte produse Apple. Nu este clar de ce compania a suspendat dezvoltarea dispozitivului, dar daca suspendarea e doar temporara, dezvoltarea ar putea fi reluata.

CITESTE SI:  Camera lui iPhone 6s este depasita de cateva smartphone-uri Android de varf

Este posibil ca companiei i-a fost greu sa creeze ochelarii de realitate augmentata si sa-i pozitioneze pe piata. La urma urmei, nu este prima companie care incearca. Anterior, Google a incercat ceva similar cu Google Glass, ceea ce era un concept uimitor, dar in realitate a fost un esec.

CITESTE SI:  Cum e subwoofer-ul purtabil BassMe pentru muzica

Acest lucru a determinat Google sa anuleze planurile pentru acel dispozitiv. Poate ca compania Apple a intampinat dificultati de fezabilitate similare pe parcursul dezvoltarii, sau poate ca tehnologia necesara pentru ca ochelarii AR sa functioneze inca nu este disponibila. Oricum ar fi, probabil nu vom vedea prea curand sosirea ochelarilor pentru realitate augmentata ai companiei din Cupertino.