De ce Apple ar fi anulat ochelarii AR, motivele posibile

De ce Apple ar fi anulat ochelarii AR, motivele posibile

Se zice ca compania Apple din Cupertino a suspendat dezvoltarea proiectului sau pentru ochelarii AR, conform DigiTimes. Mai multe surse, inclusiv Ming-Chi Kuo, au sustinut ca compania intentiona sa lanseze dispozitivul la inceputul anului 2020. Deci stirea de DigiTimes reflecta o anulare a unui proiect major al companiei din Cupertino.

De o vreme circula zvonuri conform carora Apple lucreaza la o pereche de ochelari AR (Realitate Augmentata). Ochelarii pentru realitate augmentata au fost initial stabiliti pentru o lansare in 2020, conform unor zvonuri, dar acum se contureaza posibilitatea ca acestia sa nu fie lansati niciodata.

CITESTE SI:  Sony ar putea avea o surpriza de lansat la MWC 2018

Acest lucru se datoreaza faptului ca Apple a oprit probabil dezvoltarea lor. Conform unei stiri de DigiTimes, Apple a suspendat dezvoltarea acestui dispozitiv.

Echipa care lucra la acestia ar fi fost desfiintata in luna mai, iar membrii sai se spune ca au fost realocati la alte produse Apple. Nu este clar de ce compania a suspendat dezvoltarea dispozitivului, dar daca suspendarea e doar temporara, dezvoltarea ar putea fi reluata.

CITESTE SI:  Apple investeste 390 de milioane de dolari in Finisar pentru Face ID

Este posibil ca companiei i-a fost greu sa creeze ochelarii de realitate augmentata si sa-i pozitioneze pe piata. La urma urmei, nu este prima companie care incearca. Anterior, Google a incercat ceva similar cu Google Glass, ceea ce era un concept uimitor, dar in realitate a fost un esec.

CITESTE SI:  Cum e robotul care curata vase al Dishcraft

Acest lucru a determinat Google sa anuleze planurile pentru acel dispozitiv. Poate ca compania Apple a intampinat dificultati de fezabilitate similare pe parcursul dezvoltarii, sau poate ca tehnologia necesara pentru ca ochelarii AR sa functioneze inca nu este disponibila. Oricum ar fi, probabil nu vom vedea prea curand sosirea ochelarilor pentru realitate augmentata ai companiei din Cupertino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *