fbpx
De ce Apple ar explora arhitectura de cipuri RISC-V, alternativa la ARM

De ce Apple ar explora arhitectura de cipuri RISC-V, alternativa la ARM

Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, exploreaza o alternativa la arhitectura de cipuri ARM, si anume RISC-V. Arhitectura alternativa la ARM e open source si ar putea fi implementata de Apple deoarece prezinta anumite avantaje.

Chiar acum, aproape toata gama de produse ale companiei din Statele Unite se bazeaza pe cipuri cu arhitectura ARM, inclusiv cipurile A pentru iPhone-uri si cele M care au fost prezentate anul trecut pentru Mac-uri.

Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, pare sa se fi focusat pe termen lung pe ARM, dar acum o listare de job postata de Apple a dezvaluit interesul companiei pentru RISC-V.

CITESTE SI:  Ce schimbare urmeaza la Netflix in legatura cu care utilizatorii sunt in prezent instiintati

Pentru cei nefamiliarizati, RISC e o alternativa open source la ARM, desi ARM in sine se bazeaza pe RISC. Unul dintre avantajele arhitecturii alternative e faptul ca poate reduce costurile de fabricatie, maximizand eficienta energetica, acestea putand fi motivele pentru care compania din Cupertino e interesata de acest tip de arhitectura de cipuri.

CITESTE SI:  De ce Intel amana procesoarele pe 7nm

Poate parea ca cipurile RISC nu vor implica taxe de licentiere pentru ARM, dar conform 9to5Mac, tranzitia ar fi una complexa. Trecerea la un alt tip de arhitectura e un proces infernal si unul care necesita timp.

In schimb, descrierea jobului oferit de compania din Cupertino pare sa prezinte interesul Apple pentru RISC in domenii precum machine learning si algoritmii de viziune. De asemenea, listarea de job e pentru Grupul de Vectori si Numeric al Apple care proiecteaza subsisteme incorporate in produsele companiei din Cupertino, asa ca interesul si potentiala utilizare RISC ar putea fi o componenta secundara, nu una principala.

CITESTE SI:  Lucruri interesante despre cinematografia japoneza

Nu suntem siguri cum vor evolua lucrurile, dar pare ceva interesant. Ce parere ai despre faptul ca compania Apple cu sediul central in Statele Unite s-ar putea sa implementeze arhitectura de cip RISC?