fbpx

De ce Apple angajeaza politisti in California

De ce Apple angajeaza politisti in California

Unii au vazut chipuri noi la magazinele Apple Store din orasul Sacramento din California, Statele Unite. Asta pentru ca compania din Cupertino a angajat in mod privat politisti de la mai multe departamente de politie.

De ce are nevoie compania din Cupertino de politisti in California? Ei bine, are motive bune. Si nu se foloseste de banii contribuabililor pentru a-i angaja.

Mai multe furturi au vizat magazinele Apple Store din care au fost furate dispozitive in valoare de 1 milion de dolari. Compania raspunde acum acestei probleme de securitate prin angajarea politistilor pentru a-i pazi magazinele in orasele Sacramento si Roseville din California.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum impiedica Apple urmarirea contactilor in Franta

Furturile au vizat magazine Apple Store din 19 comitate in California pana acum, iar 17 suspecti au fost acuzati pana in prezent. CBS Sacramento informeaza ca Apple doreste sa angajeze in mod privat agenti de politie din Sacramento, California.

Acest lucru inseamna ca nu se foloseste de banii contribuabililor pentru a finanta turele suplimentare ale politistilor. Apple va impune proiectul de lege in schimbul unei protectii sporite pe care agentii de politie o pot oferi, comparativ cu securitatea mallurilor.

CITESTE SI:  Serviciul companiei Google care a trezit interesul a 4000 de dezvoltatori

De fapt, politistii pot urmari hoti in afara proprietatii mallurilor. Aceasta nu e prima data cand Apple angajeaza agenti de politie pentru a-i pazi magazinele.

Compania are deja politisti angajati pentru paza magazinelor sale din Marina si Union Square in San Francisco, California Agentii de politie din San Francisco cred ca acesta este un motiv major pentru care aceste magazine nu au fost pradate de hoti.

CITESTE SI:  De ce unii dezvoltatori iOS prefera sa nu ofere aplicatii iOS pentru Mac-urile Apple Silicon

Este posibil ca Apple ar putea angaja si mai multi politisti pentru a pazi alte magazine ale sale din California care au fost de asemenea pradate de hoti. Jafurile au fost rapide, iar hotii s-au grabit sa ia cat mai multe produse inainte de a pleca.