fbpx

De ce Apple a fost amendata in Rusia

De ce Apple a fost amendata in Rusia

O anumita autoritate din Rusia a amendat compania Apple din Cupertino, Statele Unite. Se pare ca ancheta ar fi provenit de la o reclamatie din partea companiei Kaspersky din Rusia. Apple a fost amendata cu 12 milioane de dolari.

Compania din Statele Unite a fost amendata cu 12 milioane de dolari de reglementatorul antitrust al Rusiei, pe motiv ca a abuzat de dominanta magazinului sau de aplicatii, informeaza Reuters.

Ancheta provine de la o reclamatie de la compania Kaspersky din Rusia. Conform companiei rusesti, Apple a fortat Kaspersky sa limiteze functionalitatea unei anumite aplicatii de control parental, la scurt timp dupa ce compania americana si-a prezentat propria functie Screen Time cu iOS 12.

CITESTE SI:  O femeie da 100 de dolari pe un iPhone 6, primeste o cutie cu cartofi

Vara trecuta, reglementatorul rus a discutat cu Kaspersky, hotarand ca compania americana i-a blocat ilegal pe dezvoltatori dupa ce i-a fortat sa-si distribuie apps-urile prin magazinul iOS.

La acea vreme, Apple si-a justificat masurile invocand ca aplicatiile prezentau un risc de siguranta si confidentialitate pentru utilizatori. Pe langa faptul ca a amendat Apple, reglementatorul a emis un ordin ca compania americana sa elimine dispozitiile care ii ofera companiei dreptul sa respinga aplicatiile terte din App Store fara niciun motiv, chiar daca indeplinesc toate cerintele.

CITESTE SI:  De ce americanii isi adapteaza activitatea pe retelele sociale

De asemenea, compania americana amendata in Rusia va trebui sa se asigure ca dezvoltatorii de aplicatii de control parental pot distribui aplicatii fara a le limita functionalitatea.

Dar Apple a respins decizia din Rusia si o va contesta, potrivit Reuters. Decizia de a amenda compania americana vine pe fondul faptului ca compania americana se confrunta cu o examinare sporita asupra magazinului App Store din Statele Unite si Europa.

CITESTE SI:  De ce cresterea numarului de abonati Netflix scade

Mai tarziu in aceasta saptamana, UE s-ar putea sa acuze compania Apple din SUA – amendata de Rusia – in urma unei nemultumiri din partea Spotify cu privire la comisionul de 30% din vanzarea de aplicatii.