fbpx
De ce Apple a fost amendata in Brazilia cu 2 milioane de dolari

De ce Apple a fost amendata in Brazilia cu 2 milioane de dolari

Potrivit unei noi stiri, compania Apple din Cupertino, SUA, a fost amendata cu 2 milioane de dolari in Brazilia. Compania din Statele Unite poate contesta amenda din Brazilia, pentru a nu se stabili un precedent pentru alte tari din lume. Precedent care nu ar fi in regula pentru companie.

Cu iPhone 12, compania din Cupertino, Statele Unite, a decis sa nu mai includa un incarcator. In schimb, compania din SUA a furnizat clientilor un cablu de incarcator care poate fi conectat la orice adaptor USB.

CITESTE SI:  Ce victima a unui atac ransomware ar putea plati 2 milioane de dolari

Compania Apple din Statele Unite pretinde ca decizia e in favoarea mediului inconjurator, dar unii pretind ca e o decizie care are legatura cu reducerea cheltuielilor si cu profitul.

Cu toate acestea, desi o parte dintre utilizatorii din lume s-au obisnuit cu ideea de a cumpara un smartphone fara incarcator, in Brazilia, compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a fost amendata cu 2 milioane de dolari pentru faptul ca a vandut iPhone-uri fara sa includa un incarcator.

CITESTE SI:  Asa se ocupa Facebook de continutul controversat

Asta conform Procon-SP, agentia de autoritate a consumatorilor din Sao Paolo care a amendat compania din SUA cu 2 milioane de dolari. Aceasta agentie din Brazilia a informat anterior compania Apple ca vanzarea de iPhone-uri fara incarcator este de fapt o incalcare a codului consumatorilor din Brazilia.

Insa Apple a argumentat ca multi clienti au deja incarcatoare de rezerva si ca compania incearca sa reduca deseurile. Cu toate acestea, conform acestei amenzi, agentia de consumatori nu a fost de acord.

CITESTE SI:  Volkswagen Arteon poate ajuta atunci cand soferul devine inconstient

Apple poate contesta decizia din Brazilia. Si probabil ca va contesta decizia de amendare, pentru ca acea amenda ar putea stabili un precedent pentru alte tari din lume.

Ce parere ai despre faptul ca compania Apple din Cupertino a fost amendata in Brazilia cu 2 milioane de dolari pentru ca nu a inclus incarcatoare cu iPhone-urile vandute? Crezi ca decizia de amendare ar trebui sa fie multiplicata la nivelul lumii?