De ce aplicatiile Android vor putea efectua update in timp ce le folosesti

De ce aplicatiile Android vor putea efectua update atunci cand sunt folosite

Sa fii blocat intr-o aplicatie Android in timp ce aceasta efectueaza un update este o problema importanta, dar Google se ocupa de aceasta. Compania Google introduce un nou API pentru Android care le va permite utilizatorilor sa continue sa foloseasca o aplicatie Android in timp ce un update se descarca in fundal. De ce? Pentru ca utilizatorii sa nu mai fie nevoiti sa astepte.

Suntem siguri ca multor oameni care folosesc smartphone-uri li s-a intamplat ca, atunci cand doreau sa foloseasca o aplicatie, aceasta incepea brusc sa se actualizeze sau le cerea sa efectueze o actualizare, acestia trebuind sa astepte instalarea update-ului inainte de a putea folosi aplicatia Android.

CITESTE SI:  Scurgeri de informatii despre presupusul Sony Xperia Z4 Music

Uneori, procesul de actualizare este rapid, iar uneori poate fi o pacoste, mai ales daca ai nevoie sa folosesti softul imediat. Cu toate acestea, vestea buna este ca Google spera sa schimbe acest lucru si a anuntat cateva modificari pe care le va efectua pentru Android.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy On5 si Galaxy On7 au debutat oficial in China

Una dintre modificari efectuate de Google consta in faptul ca o aplicatie poate fi actualizata in fundal in timp ce utilizatorul o foloseste. Dar Google subliniaza ca dezvoltatorii pot alege metoda pe care vor sa o foloseasca.

Potrivit Google, “Veti avea doua optiuni cu acest API; prima este o experienta full-screen pentru actualizari critice cand va puteti astepta ca utilizatorul sa astepte instalarea update-ului. Cea de-a doua optiune este un update flexibil, ceea ce inseamna ca utilizatorul poate continua sa foloseasca aplicatia in timp ce update-ul este descarcat. Puteti personaliza complet fluxul de actualizare, astfel incat sa se simta ca este parte din aplicatie”.

CITESTE SI:  Ce site ar putea depasi Facebook in curand si sa devina al doilea cel mai mare site din Statele Unite

Din pacate, pentru moment, API-ul Updates In-App va fi disponibil numai anumitor dezvoltatori Android care sunt parteneri de acces timpuriu. Dar Google se asteapta ca API-ul va fi disponibil in viitor pentru toti dezvoltatorii Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *