fbpx
De ce aplicatia Zoom directiona apelurile video prin China, explica CEO-ul

De ce aplicatia Zoom directiona apelurile video prin China, explica CEO-ul

Aplicatia Zoom nu are parte de liniste. Recent, conform unui raport al unor cercetatori de securitate, s-a descoperit ca unele apeluri video erau directionate prin China.

Acestea au fost apeluri video care au fost realizate cu aplicatia in America de Nord, dar, din cine stie ce motiv, au fost trimise prin China. Ai presupune ca apelurile realizate in America de Nord raman in America de Nord, motiv pentru care directionarea prin China e destul de alarmanta.

CITESTE SI:  La ce noua modalitate anti-asteroizi lucreaza cercetatorii

Intre timp, CEO-ul Zoom, Eric Yuan, a prezentat o declaratie in care sustine ca aceasta a fost o eroare si a oferit si o explicatie pentru care a avut loc directionarea prin China.

Conform CEO-ului: “In timpul operatiunilor normale, aplicatiile Zoom incearca sa se conecteze la o serie de centre de date primare sau de langa regiunea utilizatorului. Daca aceste incercari de conectare multiple nu reusesc din cauza aglomerarii retelei sau a altor nereguli, aplicatiile se vor conecta la doua centre de date secundare in afara listei de centre de date secundare, ca masura de rezerva pentru platforma Zoom. In toate cazurile, aplicatiilor de apeluri video Zoom li se ofera o lista de centre de date adecvate regiunii lor. Acest sistem este critic pentru fiabilitatea marcii Zoom, mai ales in perioadele de aglomerare masiva a internetului”.

CITESTE SI:  Ce surpriza a pregatit Google pentru fanii "Avengers: Endgame"

Asa cum s-a spus, aplicatia Zoom de apeluri video n-are parte de liniste. Compania a inceput sa castige popularitate dupa ce oamenii au fost nevoiti sa lucreze sau sa studieze de la distanta, dar popularitatea sa a avut ca rezultat o multime de controale si verificari, in urma carora cercetatorii au descoperit diverse defecte de securitate si confidentialitate. De atunci, compania a declarat ca s-a angajat sa-si aloce urmatoarele 90 de zile pentru repararea acestor defecte din aplicatia sa de apeluri video.