fbpx

De ce aplicatia TikTok va iesi din Hong Kong

De ce aplicatia TikTok va iesi din Hong Kong

Compania ByteDance a anuntat ca aplicatia sa TikTok va iesi de pe piata din Hong Kong si ca locuitorii din Hong Kong nu vor mai avea acces la aceasta platforma. ByteDance a oferit si motive pentru aceasta decizie.

TikTok va iesi de pe piata din Hong Kong si va intrerupe accesul regiunii semi-autonome la aceasta platforma, a declarat pentru Reuters compania ByteDance din China care detine TikTok.

Compania chineza a precizat ca e ingrijorata ca Hong Kong ar putea intra sub jurisdictia Chinei, dupa ce au intrat in vigoare noile legi de securitate in Hong Kong.

CITESTE SI:  La cat ajunge bugetul anual NASA pentru aselenizarea din 2024

“Avand in vedere evenimentele recente, am decis sa suspendam operatiunile aplicatiei TikTok din Hong Kong”, a declarat un purtator de cuvant. Desi ByteDance isi are sediul in China, aplicatia in sine nu este disponibila in China.

China are acces la o alta aplicatie, similara, iar aceasta se numeste Douyin. In plus, compania ByteDance (condusa de fostul director al Walt Disney, Kevin Mayer) a decis recent sa nu mai foloseasca moderatori chinezi pentru TikTok si a oferit asigurari ca nu exista date stocate in China.

CITESTE SI:  Ce zice ministrul securitatii cibernetice care n-a folosit un PC niciodata

Toate aceste masuri au ca scop convingerea Statelor Unite si a altor tari ca aplicatia sau datele acesteia nu sunt controlate de guvernul din China. Cu toate acestea, toate aceste eforturi nu prea au fost eficiente.

CITESTE SI:  CEO-ul BlackBerry, John Chen, spune ca sunt in afara pericolului

Cand a fost intrebat, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat ca Statele Unite sunt sigure cu privire la interzicerea aplicatiilor chinezesti de social media precum TikTok.

In plus, Senatul SUA a solicitat recent serviciilor de informatii sa analizeze TikTok pentru a vedea daca prezinta vreun risc pentru securitatea nationala. Acest app a fost interzis recent in India, pe langa alte zeci de alte aplicatii chinezesti.