fbpx
De ce aplicatia de streaming live Periscope a fost inchisa

De ce aplicatia de streaming live Periscope a fost inchisa

Conform unei noi stiri, aplicatia de streaming live Periscope a fost inchisa. Exista anumite motive pentru inchidere. Serviciul a apartinut de Twitter de o vreme.

Periscope, serviciul care permitea streaming live de la smartphone-uri, a fost inchis, la doar 6 ani de la lansare. Serviciul a fost deja eliminat din magazinele de aplicatii, iar majoritatea caracteristicilor sale nu mai sunt accesibile de ieri.

Streaming-ul va exista in interiorul Twitter, companie care detine serviciul din martie 2015, cu cateva saptamani inainte de lansarea serviciului.

CITESTE SI:  Cum ingreuneaza Apple si mai tare inlocuirea bateriei iPhone-ului la terti

Twitter a anuntat inchiderea in decembrie, argumentand ca utilizarea acestei aplicatii era in scadere si ca era nesustenabila de o vreme.

Site-ul Periscope nu va fi inchis si va contine o arhiva de clipuri publice. Utilizatorii serviciului vor putea descarca datele prin Twitter. Streaming-ul live a devenit ceva important peste noapte in martie 2015, cu debutul Periscope si cu o alta aplicatie care se numeste Meerkat.

CITESTE SI:  Asa incurajeaza aplicatia Snapchat distantarea sociala, pe fondul coronavirusului Wuhan

Desi Meerkat a aparut prima, serviciul a reusit sa detroneze Meerkat impreuna cu Twitter si sa devina lider in live stream-uri. Cu toate acestea, acel serviciu nu a mai reusit sa tina pasul.

Facebook a lansat streaming live pentru propriul sau serviciu si nicio platforma nu a dezvoltat o comunitate dominanta in jurul acestei caracteristici.

CITESTE SI:  Pentru ce investeste Ford 29 de miliarde de dolari pana in 2025

In decembrie 2016, Twitter a adaugat capacitatea de a permite streaming live prin aplicatia sa proprie, eliminand o parte din nevoia ca acel serviciu sa continue sa existe ca serviciu independent.

“Asta este. Astazi este ultima zi a aplicatiei Periscope. Suntem recunoscatori tuturor creatorilor si spectatorilor din comunitate. Speram sa va revedem pe Twitter”, conform unui tweet de catre serviciul Periscope inchis.