fbpx

De ce aplicatia BlackBerry Messenger va fi inchisa

De ce aplicatia BlackBerry Messenger va fi inchisa

Cu mult timp inainte de a exista aplicatiile WhatsApp si Facebook Messenger, a existat aplicatia BlackBerry Messenger. Aceasta aplicatie a permis proprietarilor de dispozitive BlackBerry sa comunice cu usurinta unii cu altii si sa partajeze continut.

Lumea s-a schimbat foarte mult in ultimul deceniu, iar BlackBerry nu mai este regele pietei de telefoane. Nu mai e nici macar un jucator si, desi a incercat sa mentina aplicatia BBM in viata, acum isi recunoaste infrangerea in aceasta privinta.

BlackBerry a incetat sa produca propriile smartphone-uri acum cativa ani in urma. Compania si-a oferit numele de brand celor de la compania chineza TCL care produce acum smatphone-uri BlackBerry cu sistemul de operare Android.

CITESTE SI:  Clone de Galaxy S6 apar inaintea originalului

Compania canadiana a incercat sa concureze pe piata Messenger aglomerata, transformand BBM intr-o aplicatie cross-platform si imbunatatindu-i functionalitatea, dar in mod clar nu a fost suficient.

Compania isi recunoaste infrangerea si spune ca, in ciuda eforturilor substantiale pe care le-a depus pentru ca BBM sa fie relevanta din nou, utilizatorii s-au mutat la alte platforme.

CITESTE SI:  De ce DARPA dezvolta AI care se poate explica pe sine

De asemenea, acest lucru a ingreunat companiei canadiene atragerea de noi utilizatori pentru Messenger, avand in vedere ca e mai probabil ca utilizatorii sa se inghesuie pe platforme pe care amicii si familiile lor le folosesc deja.

Astfel, s-a decis ca serviciul BlackBerry Messenger pentru consumatori sa fie inchis pe 31 mai 2019. Compania a postat o pagina FAQ care ofera mai multe detalii despre inchidere.

Acea inchidere a Messenger nu afecteaza versiunea enterprise a BBM care este o aplicatie complet separata. BlackBerry Limited a anuntat ca pune BBM Enterprise la dispozitie pentru utilizare individuala.

CITESTE SI:  Oamenii stau zile intregi la coada la magazinele Apple pentru iPhone X si smartphone-urile iPhone 8

Compania spune ca aceasta decizie a fost luata din respect pentru utilizatorii BBM loiali. Aplicatia BBMe este disponibila pe Play Store, iar in curand va fi disponibila si pe App Store. Serviciul de Messenger va fi gratuit pentru primul an, dupa care un abonament pe 6 luni va costa 2,49 dolari.