De ce angajatii Google demisioneaza in masa

De ce angajatii Google demisioneaza in masa

Companiile lucreaza din cand in cand la tot felul de lucruri, asa castiga ele bani. Contractele guvernamentale sunt deosebit de profitabile, dar in cazul Google, se pare ca multi dintre angajatii sai nu sunt de acord cu compania care se pare ca vrea sa lucreze cu Pentagonul pentru a dezvolta inteligenta artificiala pentru drone.

Astfel ca, potrivit unei stiri de Gizmodo, aflam ca angajatii Google au demisionat in masa pentru a protesta impotriva contractului. Contractul, pentru cei care se intreaba, este pentru un proiect cunoscut sub numele de Proiectul Maven.

Acesta implica dezvoltarea inteligentei artificiale de catre Google pentru a fi utilizata de drone, lucru care ar trebui sa contribuie la accelerarea analizei imaginilor de la drone prin clasificarea imaginilor obiectelor si oamenilor.

CITESTE SI:  Cipurile de computer pot fi produse acum din lemn

Se spune ca angajatii Google care demisioneaza in masa procedeaza astfel din cateva motive, cum ar fi etica utilizarii inteligentei artificiale in razboiul cu drone, unii angajati spunand ca astfel de decizii critice si letale ar trebui sa fie luate de oameni, nu de calculatoare.

Exista, de asemenea, unii angajati care demisioneaza din cauza ingrijorarilor legate de deciziile politice ale Google. Compania si-a aparat munca, iar intr-o declaratie oferita luna trecuta, Google a spus: “Tehnologia este folosita pentru a marca imaginile pentru analiza umana si are scopul de a salva vieti si de a-i scuti pe oameni de o munca extrem de obositoare. Orice utilizare militara a invatarii automate starneste in mod firesc ingrijorari valabile. Suntem angajati activ in intreaga companie intr-o discutie cuprinzatoare despre acest subiect important si, de asemenea, cu experti externi, deoarece vom continua sa ne dezvoltam politicile in ceea ce priveste dezvoltarea si utilizarea tehnologiilor noastre de invatare automata”.

CITESTE SI:  Anuarul din liceu al lui Steve Jobs este scos la licitatie pe Ebay

Pe langa cei care au demisionat in masa, exista si aproape 4000 de angajati care au semnat o petitie interna, cerand companiei Google sa anuleze imediat contractul si sa instituie o politica privind viitoarele proiecte militare.

Potrivit unui angajat Google care a demisionat, “Faptele vorbesc mai tare decat cuvintele, iar eu cred in aceste vorbe. Nu m-am multumit doar sa-mi exprim ingrijorarile intern. Cea mai puternica declaratie posibila pe care am putut-o da a fost plecarea mea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *