fbpx
De ce angajatii Google Alphabet au constituit un sindicat

De ce angajatii Google/Alphabet au constituit un sindicat

Angajatii si contractorii Google/Alphabet constituie un sindicat, conform unei stiri de New York Times, dar doar o fractiune dintre sutele de mii de lucratori Google/Alphabet s-au inscris. Exista motive pentru care a fost creata aceasta uniune.

Un grup de 226 de ingineri si alti lucratori Google au constituit un sindicat, potrivit unui articol de New York Times. Denumit Sindicatul Lucratorilor Alphabet, acesta este afiliat Lucratorilor din Comunicatii din America si a fost organizat in ultimul an.

CITESTE SI:  In 18 luni va aparea in premiera un anumit Mac de la Apple, spune un analist

“Ne alaturam impreuna – angajati temporari, furnizori, contractori si angajati cu norma intreaga – pentru a crea o voce unitara a lucratorilor”, au scris presedintele executiv si vicepresedintele acelui sindicat.

“Intentionam ca compania noastra sa fie o companie in care lucratorii pot avea un cuvant de spus in deciziile care ne privesc pe noi si societatile in care traim”.

Aceasta uniune reprezinta doar o fractiune dintre cei 260.000 de angajati si contractori ai Google/Alphabet. Cu toate acestea, spre deosebire de uniunile traditionale, noul grup nu va purta doar negocieri contractuale, ci va pleda si pentru un mediu de lucru mai echitabil.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce problema serioasa de rezistenta are noul iPad Pro al Apple

“Sindicatul nostru va lucra pentru a se asigura ca angajatii sunt informati cu privire la ce anume lucreaza si pentru ca acestia sa lucreze pentru un salariu echitabil, fara represalii sau discriminari”.

CITESTE SI:  Camera mirrorless Leica SL2 e oficiala - pret si specificatii

Acea uniune va fi deschisa tuturor lucratorilor Google/Alphabet, indiferent de clasificare, conform celor doi oameni. Acestia au adaugat ca jumatate dintre lucratorii Google sunt temporari, furnizori sau contractori care au deseori salarii insuficiente si mai putine beneficii. Ce parere ai despre faptul ca angajatii Alphabet formeaza un sindicat? Crezi ca se vor confrunta cu represalii din partea companiei?