fbpx
De ce analistii cred ca situatia negativa a iPhone-urilor Apple va trece

De ce analistii cred ca situatia negativa a iPhone-urilor Apple va trece

Luna trecuta, Apple a anuntat ca va revizui prognozele optimiste cu privire la vanzarile de iPhone-uri. Asta parea o veste rea pentru companie, dar analistul Ming Chi-Kuo a sustinut ca in curand va trece ce-i mai rau pentru Apple si la fel pare sa creada si un alt analist.

Intr-o stire de Business Insider, aflam ca analistul Timothy Arcuri sustine ca ce-a fost mai rau a trecut pentru compania Apple. Analistul invoca ca motiv reducerile de pret pe care Apple le-a efectuat in China.

CITESTE SI:  Ce s-a intamplat de NYPD a retras camerele de corp pentru politisti

“Desi martie va fi o luna nu foarte prospera, tonul in lantul de aprovizionare incepe sa se imbunatateasca, iar reducerile de pret din China ar putea duce la vanzari mai mari. Estimarile privind aprovizionarea pentru Apple iPhone XR sunt practic acum ridicate pentru luna iunie – ceva neobisnuit pentru niste iPhone-uri care au fost anuntate atat de devreme, in luna septembrie a anului trecut”, spune analistul.

CITESTE SI:  Cum transforma Ninebot scuterele Segway in carturi

Nu este clar cat de precise sunt afirmatiile lui Timothy Arcuri, asa ca cel mai probabil va trebui sa asteptam urmatorul raport financiar al companiei pentru a afla daca situatia s-a imbunatatit.

CEO-ul companiei Apple, Tim Cook, a invocat anterior o varietate de motive pentru care vanzarile noilor iPhone-uri nu sunt la fel de bune pe cat i-ar fi placut.

Unul dintre acele motive este programul de inlocuire a bateriilor de anul trecut initiat de companie. Pentru un pret redus la 29 de dolari, proprietarii de iPhone-uri puteau da o viata noua smartphone-urilor lor mai vechi.

CITESTE SI:  De ce Intel ar putea reduce preturile procesoarelor sale

Acest lucru i-a determinat sa ezite sa cumpere iPhone-uri mai noi. De asemenea, Tim Cook a recunoscut ca si pretul mare al smartphone-urilor a fost unul dintre motivele principale.

Intr-un interviu pentru Reuters, CEO-ul companiei Apple a indicat ca ar putea reduce preturile iPhone-urilor pe anumite piete afectate prea negativ de dolarul american puternic.