fbpx
De ce americanii isi adapteaza activitatea pe retelele sociale

De ce americanii isi adapteaza activitatea pe retelele sociale

Conform unui sondaj realizat in Statele Unite, foarte multi americani isi adapteaza sau ascund activitatea pe retelele sociale si au toate motivele sa procedeze astfel, cred ei. 84% dintre americani cred ca activitatea pe platformele de socializare e importanta.

Un sondaj recent realizat de JDP prezinta cateva date interesante despre cei din Statele Unite care cauta joburi si care au conturi pe retelele sociale.

Ca sa fim cinstiti, e destul de evident ca activitatea pe retelele sociale ale persoanelor conteaza. De acolo se pot analiza interesele, opiniile, personalitatea lor, pur si simplu aruncand o privire pe prezenta lor pe retelele sociale.

CITESTE SI:  Cum e serviciul Facebook Dating care s-a lansat in SUA

Deci, conform acelui sondaj, majoritatea americanilor isi adapteaza prezenta pe retelele sociale pentru a avea mai multe sanse de a primi un job si pentru a-si asigura succesul.

Printre americanii implicati in sondaj, 84% dintre ei considera ca activitatea pe retelele sociale influenteaza decizia de angajare. In timp ce unii isi adapteaza prezenta pentru a asigura o perspectiva pozitiva, ceilalti aplica pur si simplu optiuni stricte de confidentialitate pentru ca prezenta lor pe platformele de socializare sa fie privata.

CITESTE SI:  Cum vrea Apple sa imbunatateasca autentificarea cu doi factori prin SMS

Surprinzator, 9% dintre americanii chestionati chiar isi ascund prezenta pe platforma LinkedIn (desi aceasta platforma influenteaza pozitiv decizia de angajare).

Pe de alta parte, mentinerea activitatii Facebook ascunse este preferata de 45% dintre americanii chestionati. E destul de evident ca Facebook este cea mai mare platforma de socializare, asa ca unii americani prefera sa-si ascunda prezenta acolo pentru a preveni orice influenta negativa asupra deciziei de angajare.

CITESTE SI:  De ce premierul Australiei vrea sa suspende streaming-ul live

Dar oamenii nu se limiteaza doar la ascunderea activitatii, majoritatea oamenilor isi creeaza un cont nou pentru a-si pastra activitatea personala si cea profesionala separate.

E posibil sa nu doresti sa-ti ascunzi activitatea pe retelele sociale, dar o multime de americani cred ca ar trebui sa-si adapteze sau sa-si ascunda prezenta pe platformele de socializare pentru a avea sanse mai mari de a primi un job si pentru a preveni influentele negative in deciziile de angajare. Ce parere ai despre asta?