fbpx

De ce Amazon va lansa peste 3000 de sateliti in spatiu

De ce Amazon va lansa peste 3000 de sateliti in spatiu

Amazon ar putea pune pe orbita Pamantului peste 3000 de sateliti, arata niste documente. Se spune ca compania a planificat un proiect spatial important care implica sateliti si sisteme spatiale.

Dosarele publice recente ale FCC (Comisia Federala de Comunicatii din Statele Unite) de la Amazon au dezvaluit ca compania se pregateste sa lanseze un proiect spatial important care va implica peste 3000 de sateliti.

Dosarele de la Project Kuiper dezvaluie ca acestia vor fi plasati pe o orbita inferioara a Pamantului pentru a oferi conexiune la internet broadband (banda larga) pentru comunitatile izolate.

CITESTE SI:  Compania mu Space din Tailanda poate acum opera sateliti

Amazon va pune 3236 de sateliti pe orbita joasa a Pamantului pentru “a oferi conectivitate in banda larga de mare viteza si cu latenta redusa pentru comunitatile izolate din lume”, a spus compania intr-o declaratie oferita pentru Geekwire.

Compania Amazon a adaugat ca acesti sateliti care vor fi lansati in spatiu vor putea oferi acoperire pentru 95% din suprafata Pamantului care este locuita de oameni. “Acesta este un proiect pe termen lung care prevede deservirea a zeci de milioane de oameni care nu au acces de baza la internetul broadband”, spune purtatorul de cuvant al companiei.

CITESTE SI:  Konami spune ca Hideo Kojima nu a plecat, e doar in vacanta

Amazon nu a detaliat cat de mult va costa acest proiect. De asemenea, nu a spus cand va fi lansat proiectul. Probabil ca proiectul va costa miliarde de dolari, dar i-ar putea aduce companiei venituri de miliarde de dolari, odata ce satelitii sunt folositi comercial.

CITESTE SI:  De ce bateria de 4510mAh a lui Hydrogen One nu va fi suficienta, probabil

Faptul ca Amazon a depus cereri la FCC arata ca ia in considerare ideea. Dar nu se poate spune cu certitudine in acest moment cat timp ii va lua companiei Amazon sa puna acesti sateliti spatiali pe orbita, pentru a oferi internet broadband de mare viteza pe aproape intreg globul. Ramane sa vedem ce va urma.