fbpx

De ce Amazon le da angajatilor sai 10.000 de dolari daca pleaca de la companie

De ce Amazon le da angajatilor sai 10.000 de dolari daca pleaca de la companie

Compania de retailing Amazon din Statele Unite le propune propriilor sai angajati urmatorul lucru: sa renunte la jobul la Amazon. Pentru asta, acestia vor primi de la companie 10.000 de dolari si salariul pe trei luni.

Gigantul se straduieste sa-si indeplineasca capacitatea in acest an, ceea ce ii va permite sa ofere livrari pe parcursul unei singure zile pentru toti membrii sai Prime, fara cerinte minime de cumparare.

Compania deja ofera acest lucru pentru anumite produse, iar livrarea pe parcursul unei singure zile va fi disponibila treptat si pentru alte produse. Pentru a accelera construirea acestei capacitati, Amazon ofera acum angajatilor sai o propunere destul de interesanta.

CITESTE SI:  Ce spune Tim Cook despre folosirea datelor de catre companii

Compania le propune angajatilor sai sa renunte la joburile actuale de la Amazon si sa inceapa sa construiasca un business pentru colete Amazon. Pentru acest lucru, gigantul le va oferi 10.000 de dolari pentru a-si crea businessurile.

CITESTE SI:  Ce bursa de monede virtuale va lansa Line si cand

Aceasta propunere ar putea permite companiei Amazon sa livreze mai rapid mai multe colete pentru clientii sai. Pentru asta, gigantul va acoperi costurile de pornire – cu 10.000 de dolari – ale angajatilor care sunt acceptati in program, iar apoi acestia pot renunta la joburile actuale.

Si nu-i numai atat, compania le va plati si salariul pe trei luni atunci cand angajatii sai pleaca. Gigantul le propune acest lucru majoritatii lucratorilor sai part-time si full-time.

CITESTE SI:  Viitorul Apple Watch i-ar putea identifica pe utilizatori pe baza tiparelor venelor

Printre acesti angajati sa numara si angajatii din depozite care impacheteaza si livreaza comenzile. Compania nu a spus cat de multi lucratori crede ca vor accepta aceasta propunere.

Propunerea este o extensie a programului Amazon lansat anul trecut care le permitea oamenilor sa lanseze un business independent de livrare. Ramane de vazut cati lucratori vor parasi jobul de la gigantul retailer pentru a se ocupa de antreprenoriat.