De ce alertele de urgenta ar putea aparea in serviciile de streaming

De ce alertele de urgenta ar putea aparea in serviciile de streaming

La inceputul acestui an, locuitorii din Hawaii au primit un mesaj – “BALLISTIC MISSILE THREAT INBOUND TO HAWAII” – semnaland in mod eronat ca o racheta nucleara s-ar putea indrepta spre ei. Un angajat a relatat ca a gresit un exercitiu pentru un atac real si ca a trimis alerta de urgenta telefoanelor mobile din Hawaii.

Daca guvernul american are nevoie de o modalitate de a ajunge la cetatenii sai, pentru asta exista alertele de urgenta. Sa luam ca exemplu un caz de mai devreme in acest an, cand un avertisment a fost emis pentru a-i alerta pe cei care locuiesc in Statele Unite ca o racheta se indreapta catre Hawaii.

CITESTE SI:  Un barbat incerca sa captureze fotografii sub fuste, camera i-a explodat pe picior

Avertismentul a fost emis din greseala, dar este un exemplu de utilizare a acestor avertismente. Cu toate acestea, avand in vedere ca oamenii incep sa foloseasca servicii de streaming precum Netflix si Spotify, cum isi va transmite guvernul mesajele?

Multumita unui nou proiect de lege care a fost propus, se pare ca guvernul din Statele Unite incearca sa introduca alerte de urgenta in serviciile de streaming, daca va fi vreodata nevoie de ele.

CITESTE SI:  VIDEO: Casele imprimate 3D cu costuri mici ar putea fi solutia la lipsa de locuinte

Proiectul de lege legat de serviciile de streaming este denumit Reliable Emergency Alert Distribution Improvement si a fost propus de senatorul Brian Schatz pentru Hawaii si de senatorul John Thune pentru Dakota de Sud.

Potrivit senatorului Brian Schatz, “Cand alerta de urgenta pentru racheta a fost emisa in Hawaii in ianuarie, unii oameni nu au primit niciodata mesajul pe telefoanele lor, in timp ce altii l-au ratat la TV si radio. Chiar daca a fost o alarma falsa, alerta de urgenta pentru racheta a scos la iveala greseli reale in modul in care oamenii primesc alertele de urgenta”.

CITESTE SI:  Un student sustine ca acesta a detinut Google.com pentru o vreme

Acestea fiind spuse, ramane de vazut daca acest proiect de lege legat de serviciile de streaming va deveni in cele din urma lege, deoarece fara indoiala exista destul de multe obstacole pe care va trebui sa le depaseasca, cum ar fi trecerea de Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *