fbpx

De ce Airbus va incheia productia avionului urias A380

De ce Airbus va incheia productia avionului urias A380

Avionul urias A380 al Airbus nu se va mai produce in curand. Producatorul Airbus a declarat joi ca decizia de a incheia productia aeronavei cu 544 de locuri a fost una dificila, dar mai spune ca acest avion urias va continua sa zboare in anii urmatori.

In ceea ce ar putea marca sfarsitul noilor avioane uriase cu patru motoare, compania de aviatie Airbus a anuntat ca va incheia productia acestuia in 2021.

Acesta este cel mai mare avion de pasageri care a fost produs vreodata pentru a depasi aeronava emblematica 747 a Boeing. La numai 12 ani dupa ce a fost lansat in 2007, Airbus se gandeste sa incheie programul.

CITESTE SI:  De ce Mazda crede ca unele masini electrice sunt mai poluante decat cele non-electrice

Airbus se astepta ca companiile aeriene vor dori sa foloseasca avionul sau urias care putea calatorii pe distante mai mari. Cu toate acestea, cam in acelasi timp cand A380 a zburat pentru prima data, au aparut noi motoare cu reactie care erau mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil.

CITESTE SI:  Pentru ce formeaza Tesla un comitet special

Boeing 787 foloseste materiale compozite, este extrem de eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil si este mai confortabil pentru pasageri deoarece este considerabil mai silentios.

Are chiar si aceeasi autonomie de 14.800 de kilometri, la fel ca A380 urias. Compania producatoare s-a straduit sa genereze noi comenzi pentru avionul sau urias, chiar daca companiile aeriene i-au cumparat alte avioane, cum ar fi A350-900 si A350-1000.

CITESTE SI:  Filmul "Shazam!" al DC a intrat in productie si a primit o data de lansare

Compania aeriana Emirates este cel mai mare operator al modelului A380 urias, dar s-a decis sa-si reduca aeronavele A380 de la 162 la 123. Airbus va produce 14 noi aeronave A380 pentru Emirates in urmatorii doi ani. “Ca o consecinta a lipsei de comenzi de la alte companii aeriene, Airbus va inceta livrarile lui A380 in 2021”, spune compania producatoare de aeronave.