De ce ai nevoie pentru a urmari clipuri video holografice pe Vimeo

De ce ai nevoie pentru a urmari clipuri video holografice pe Vimeo

Acum cativa ani in urma, clipurile video 3D pareau a fi ceva important. Atunci am vazut producatori de telefoane lansand smartphone-uri cu ecrane 3D pentru care nu aveai nevoie de ochelari speciali.

Apoi am vazut producatori de televizoare lansand dispozitive similare, unele necesitau ochelari, unele nu necesitau ochelari speciali. Dar tendinta a murit intr-o oarecare masura.

Cu toate acestea, se pare ca Vimeo ar putea incerca sa initieze urmatorul trend care consta in clipuri video holografice. Compania Vimeo chiar a lansat un canal dedicat clipurilor video holografice, ca parte a unei colaborari dintre Vimeo si Looking Glass Factory.

CITESTE SI:  La ce ar putea fi utila camera tripla a iPhone-ului care se va lansa in 2019

Clipurile video holografice sunt ceva destul de distractiv si interesant, dar exista un schepsis. Adica va fi nevoie ca utilizatorii Vimeo sa cumpere sau sa detina un gadget/display separat cunoscut ca The Looking Glass pentru a urmari clipurile video holografice.

Acest lucru le va permite utilizatorilor Vimeo sa urmareasca clipuri video holografice de pe acel canal. Desigur ca un canal este la fel de bun pe cat ii este continut, motiv pentru care Vimeo a alcatuit un tutorial pentru a-i invata pe creatorii de continut cum sa creeze continut holografic.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Lenovo Vibe X3, S1, P1, P1 Pro si Max sunt asteptate la MWC 2015

Intr-un fel si intr-o anumita masura, acest lucru ne aduce aminte de imaginile 3D statice de pe Facebook, o caracteristica pe care reteaua sociala a lansat-o de curand.

Prin folosirea Modului Portret al smartphone-ului tau (caracteristica este in prezent disponibila numai pentru iOS), aceasta poate crea o imagine 3D care iti arata unghiuri in imagine pe care altfel nu le-ai putea vedea.

Cu toate acestea, intrebarea este daca o astfel de caracteristica este necesara, in primul rand. Chiar daca nu e necesara, este foarte interesanta. Si clipurile video holografice ale Vimeo starnesc interesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *