fbpx

De ce agentia spatiala americana modernizeaza o antena din Australia

De ce agentia spatiala americana modernizeaza o antena din Australia

Agentia spatiala americana are niste antene. Aceasta doreste sa o modernizeze pe una dintre ele – din Australia – si exista toate motivele pentru aceasta decizie. Antena din Australia pe care doreste sa o modernizeze are o dimensiune de 70 de metri, aceasta fiind foarte capabila.

Agentia spatiala americana e in toiul modernizarii Deep Space Station 43 – una dintre antenele sale Deep Space Network localizate in Canberra, Australia – pentru a se pregati pentru viitoarele misiuni catre Luna si Marte.

CITESTE SI:  S-ar putea ca Facebook promoveaza reclame tinerilor cu stima scazuta de sine

Deep Space Network a agentiei spatiale americane e o colectie de elemente care permit comunicarea cu nave spatiale robotizate, iar DSS 43 din Australia este singura antena capabila sa trimita comenzi catre sonda Voyager 2.

Este singura antena de 70 de metri din emisfera sudica a retelei, asa ca e singura suficient de capabila pentru a contacta sonda care calatoreste in spatiul interstelar.

Sonda Voyager 2 – lansata in spatiu in 1977 – a reusit sa iasa din sistemul solar in 2018. Agentia spatiala a inchis DSS 43 la inceputul lunii martie pentru a o echipa cu un nou con de frecventa X-band, prin care i se ofera un sistem de transmisie de ultima generatie si receptoare extrem de senzitive.

CITESTE SI:  Ce raspunde Apple pentru cineva care sustine ca i s-au sters 3 filme cumparate de pe iTunes

Se crede ca modernizarea va fi definitivata in Australia de agentia spatiala americana pana in ianuarie 2021, la timp pentru ca sistemul sa primeasca date stiintifice si de telemetrie de la viitoarele misiuni.

CITESTE SI:  Compania care doreste curse cu masini electrice zburatoare

Antena upgradata din Australia va permite agentiei sa comunice cu roverul Perseverance care este programat pentru a fi lansat la sfarsitul lunii iulie pentru a sosi pe Marte pana in februarie 2021.

De asemenea, va juca un rol esential pentru a-i asigura pe oamenii de stiinta ca pot comunica cu misiunile Artemis catre Luna si Marte. Ce parere ai despre faptul ca agentia spatiala americana are antene chiar si in Australia?