fbpx

De ce acest satelit trebuie scos de pe orbita Pamantului

De ce acest satelit trebuie scos de pe orbita Pamantului

Compania AT&T din Statele Unite are pe orbita Pamantului cel putin un satelit pentru serviciul sau de TV: DirecTV. Din pacate, compania din SUA trebuie ca intr-o luna de zile sa scoata acel dispozitiv de pe orbita geostationara a Pamantului.

DirecTV are la dispozitie o luna de zile pentru a scoate un satelit de pe orbita geostationara a planetei Pamant, pentru ca acela sa nu afecteze alti sateliti daca acel dispozitiv explodeaza.

Serviciul TV detinut de AT&T e ingrijorat ca satelitul sau Spaceway-1 (un model Boeing 702HP) ar putea exploda din cauza neregulilor la acumulatori care au inceput sa se manifeste din decembrie.

CITESTE SI:  Sondaj: Aproape doua treimi dintre americani detin un produs Apple

Conform SpaceNews, DirecTV a explicat pe 19 ianuarie ca o anomalie a provocat daune termice semnificative si ireversibile acumulatorilor dispozitivului care trebuie acum sa fie scos de pe orbita geostationara a Pamantului.

Compania a oprit deja acumulatorii si a inceput sa opereze Spaceway-1 folosind doar energia generata de panourile sale solare. Cu toate acestea, se asteapta ca Spaceway-1 va ajunge in umbra Pamantului la finele lunii februarie, in acel caz numai acumulatorii putand fi folositi ca sursa de energie.

CITESTE SI:  Ce companie ar putea lansa un TV 5G si cu rezolutie 8K

Din acest motiv, DirecTV trebuie sa trimita satelitul la 300 de kilometri deasupra orbitei geostationare a Pamantului, intr-un loc in care sfarsesc satelitii de obicei, inainte de 25 februarie.

“Riscul unei defectiuni catastrofale a acumulatorilor impune ca Spaceway-1 sa fie scos de pe orbita geostationara si dezafectat inainte de inceperea sezonului de eclipse de pe 25 februarie”, a declarat compania intr-un comunicat.

CITESTE SI:  Ce smartphone au avut inainte 51% dintre clientii care au trecut la Pixel 3

Companiile trebuie in general sa arunce carburantul satelitilor inainte de a-i dezafecta scotandu-i de pe orbita geostationara a Pamantului, pentru a reduce riscul de explozie, dar serviciul DirecTV al companiei AT&T a solicitat o permisiune de a trece peste acest pas pentru ca nu are suficient timp pentru asta.